Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Citroën DS3 Cup

Nu starter den nye Citroën DS3 Cup

Citroen DS3 Cup 
21/04/11 

Efter måneders intenst byggearbejde er det kommet så vidt, at det nu er premieretid for den nye Citroën DS3 Cup. Det sker i påsken på FDM Jyllandsringen, hvor klassen får sin første optræden overfor det danske motorsportspublikum i forbindelse med det store Åbningsløb langfredag og påskelørdag.
 

Allerede i lørdags havde flere af deltagerne i Citroën DS3 Cuppen lejlighed til at prøve kræfter med deres bil under et løb. Det skete ved et par prøveløb på Padborg Park, hvor de kunne prøve den nye racerbil af under løbslignende forhold i modsætning til de traditionelle testdage, hvor kørerne oftest er alene på banen.


(Foto: Morten Alstrup)

Feltet i den nye Citroën DS3 Cup består både af debutanter og drevne folk ud i motorsporten. Debutanterne tæller bl.a. Preben Kirkegaard, Taastrup, og Jørn Ginnerup, Horsens. Sidstnævnte er dog ikke helt ubekendt med det franske kvalitetsmærke, da han til daglig netop er Citroën-forhandler i Horsens.

Der er dog ingen tvivl om, at det er tre af de mere erfarne herrer, man skal holde øje med i påsken på FDM Jyllandsringen. I hvert fald når det gælder kampen om de forreste placeringer i feltet. Trioen Mads Gravlund, Smørum, Jørn Vestergaard, Esbjerg, og Poul Dalgas Jørgensen, Kolding, er nemlig ikke bare tre meget rutinerede navne indenfor motorsportens verden. De er også utroligt erfarne med Citroën i race.

Alle tre var de således med i den populære Citroën Saxo Cup, hvor de hver især vandt løb, men for Poul Dalgas Jørgensen er mærkeklasserace med Citroëns produkter nærmest blevet en livsstil. Det var således ham, der i 1978 vandt Citroën 2CV Cross Cuppen, da klassen havde premiere i Danmark.

Citroën Danmark A/S

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 23/04/11 - Jyllandsringen - Citroen DS3 Cup
  •      D4 Enterprise Solutions