Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperSport 600 VM Series

Robbin Harms i Holland: 4. plads og skansen holdes

SuperSport
600 VM Series 

19/04/11 

Danmarks bedste road racing kører, Robbin Harms, scorede endnu en topplacering, da han søndag eftermiddag blev nummer 4 i 3. afdeling af Supersport verdensmesterskabet.
Løbet fandt sted på Assen-banen i det nordøstlige Holland, og deltagerne skulle gennem ikke færre end tre starter, inden de nåede frem til målstregen.
 

Harms startede fra en lidt skuffende 9. plads, da motoren ikke trak det, han havde brug for. Da første start fandt sted, formåede han imidlertid over et par omgange at avancere en enkelt placering, men på 5. omgang styrtede en kører, løbet blev standset af sikkerhedsmæssige årsager og deltagerne skulle starte endnu engang. Også hér gik det galt og løbet måtte omstartes for anden gang.

Heldigvis for Robbin Harms holdt han sig uden for ”urolighederne” og til trods for, at hans motorcykel ”stallede”, kunne danskeren avancere og slutte på en fornem 4. plads – den samme placering som han opnåede på Donington Park for nylig og en placering bedre end ved sæsonstarten på Philip Island i Australien.


Robbin Harms scorede endnu en topplacering i Supersport VM, da han søndag eftermiddag blev nummer 4 på Assen banen i Holland.
(Foto: Harms Benjan Racing)

”Det var en hård dag, med tre starter,” sagde Robbin Harms efter løbet. ”Desværre stallede cyklen i det sidste løb og jeg mistede kontakten til førergruppen. Men jeg ”spændte hjelmen” og holdt hovedet koldt. Da jeg sloges med Broc Parkes om 3. pladsen gjorde jeg alt, hvad der var i min magt for at gå forbi ham. Men desværre manglede min Honda motorpower i forhold til Parkes’ fabriks Kawasaki og det gjorde det svært at udbremse ham. Men efter alle anstrengelserne: En fantastisk weekend, hvor alle i teamet er tilfredse.”

Næste afdeling af Supersport verdensmesterskabet finder sted d. 8. maj på den berømte og berygtede Monza racerbane i Italien. Det er dog et af de steder, hvor Robbin Harms tidligere har været på podiet med en 2. plads – så forventningerne er selvsagt store. Selvom Robbin Harms i Assen blev sendt fra 3. pladsen ned på 4. pladsen i VM-stillingen af Chaz Davies, der vandt løbet, er danskeren fortsat den bedst placerede Honda-kører – foran de fabriksstøttede deltagere. Det begynder så småt at give genlyd i Supersport kredse.

Resultat, Supersport VM
3. afd. Assen, Holland, 17. april 2011:
1. C. Davies (GBR), Yamaha YZF R6, 26m37,029s
2. F. Foret (FRA), Honda CBR600RR, +7,235s
3. B. Parkes (AUS), Kawasaki ZX-6R, +8,084s
4. R. Harms (DEN), Honda CBR600RR, +8,191s
5. D. Salom (ESP), Kawasaki ZX-6R, +9,122s
6. M. Roccoli (ITA), Kawasaki ZX-6R, +9,222s

VM stillingen efter 3. afdeling:
1. L. Scassa (ITA), 50 pts.
2. B. Parkes (AUS), 47 pts.
3. C. Davies (GBR), 45 pts.
4. R. Harms (DEN), 37 pts.
5. D. Salom (ESP), 34 pts.

Harms Benjan Racing
Søren Clauding


Læs mere om:
  • Robbin Harms
  • Harms Benjan Racing
  • Assen
  •