Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally Sprint

Peugeot Sport Dealer Team DK går efter sejr

Rally Sprint 
18/04/11 

- i påsken Rally Grand Prix i Kongensbro
Sejren er målsætningen, når Peugeot Sport Dealer Team DK langfredag stiller til start i det traditionelle Designa Køkken Rally GP i Kongensbro mellem Viborg og Århus.
Sidste år tog mandskabet sejren, og det agter man også at gøre igen i år.
 

”Jeg håber, at jeg kan forsvare titlen fra sidste. Jeg går i hvert fald efter min fjerde sejr,” lyder det resolut fra Christian Jensen fra Ans, der sidste år sikrede sig sin tredje sejr i løbet. ”Men mine to teamkammerater Ib og Esben vil sikkert gøre alt for at køre fra mig, og Ib har da også sagt til mig, at jeg ikke skal regne med at vinde. Men jeg kommer altså ikke for at blive nummer to!”


Christian Jensen går efter sin fjerde sejr i Designa Rally GP i Kongensbro.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”I år vil jeg bare vinde,” lyder det resolut fra et af de nye navne i Peugeot Sport Dealer Team DK, Ib Kragh fra Juelsminde.
”Nu har jeg prøvet til nogle gange, og det har ofte været Christian, jeg har bøvlet med, når det ikke har været en nordmand, som har drillet mig. Sidste år var jeg lige så hurtig som Christian, og nu kan han bare vente sig, og så skal jeg vise ham, hvem der er hurtigst. Jeg vil i hvert fald gøre mit til, at vi får en finale sammen.”


Ib Kragh jagter sin første sejr i rallysprintet i påsken.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

Tredjemanden hos Peugeot Sport Dealer Team DK – Esben Hegelund fra Hadsten – har også en målsætning om at kunne være med fremme.

”Jeg har en klar ambition om, at jeg skal være med i top 5,” siger østjyden, der i år er skiftet til en firhjulstrukket rallybil. ”Ham, der vinder, er ham, der rammer formen på dagen, for det tegner til at være meget åbent. Men det vigtigste er, at det er en Peugeot, som vinder!”

Designa Rally GP består af to dele. Førstedelen er den ordinære konkurrence over tre heats, hvor det er de to bedste heattider, der er afgørende for, hvem der vinder de i alt seks klasser, løbet er udskrevet over. Andendelen er den såkaldte Rally GP Special, der er en elimineringskonkurrence, hvor det kun er de bedste, der er tilbage til sidst.

”Der plejer at være meget glat på banen, så det gælder om at føle sig frem og så give gas i de efterfølgende heat,” siger Christian Jensen. ”Jeg tror, at Ib og Esben vil være hårde modstandere, og jeg ved fra tidligere, at Ib altid har været god til sprintløb.”

”Den pakke, jeg har nu, er i hvert fald væsentligt hurtigere end den, jeg havde sidste år,” slår Ib Kragh fast. ”Jeg kører min chance for at vinde, så Christian skal ikke regne med at få noget foræret.”

Mens både Christian Jensen og Ib Kragh har flere års erfaring bag sig i en firhjulstrukket rallybil i grusgraven i Kongensbro, er det første gang, at Esben Hegelund skal køre med sin Peugeot 207 Super 2000 på banen.

”Der er ingen tvivl om, at det er en god sprinterbil. Den styrer som en gokart, og det er en bil, som kan vinde det løb,” siger Esben Hegelund. ”Det er et spørgsmål, om vi kan give gas nok og hvad de andre gør. Der er et fint felt, og der kommer mange firhjulstrækkerne, så der er mange bud på topplaceringerne.”


Esben Hegelund har en ambition om at slutte i top 5.
(Foto: Peugeot Sport Dealer Team DK)

”Der er ingen tvivl om, at bilen vil være hurtig ud af starthullerne, men i Kongensbro er der mange kritiske steder, hvor vi ikke kan give 100 % gas fra start. Men det kan godt være, at det ændrer sig, når vi har kørt første heat.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Esben Hegelund
  • Ib Kragh
  • Peugeot Sport Dealer Team
  •  
     

    Rally Sprint nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: