Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Scirocco R-Cup

Årets første Scirocco test for Maiken Rasmussen

Scirocco R-Cup 
15/04/11 

Scirocco R-CupTirsdag og onsdag i denne uge testede de kørere der skal deltage i Volkswagen Scirocco R Cup mesterskabet i år, her i blandt danske Maiken Rasmussen, som her fik chancen for at teste bilen for alvor, og samtidig 'måle formen' op mod de øvrige 19 deltagere.
Testen foregik på Motorsport Arena Oschersleben ved Magdeburg i Tyskland, og det blev et par meget lærerige dage for Maiken Rasmussen der er støttet af 'FIA Women in Motor Sport'.
 

Tidligere har Maiken Rasmussen mest gjort sig i go kart sporten, men med hjælpen fra 'FIA Women in Motor Sport' er hun i år at finde i den nye super hurtige mærkeklasse - Volkswagen Scirocco R Cup - der primært kørers i Tyskland, hvor den følger DTM serien rundt på de forskellige baner.

De to dages testprogram var inddelt i flere 30 minutter lange test pas, så der var rig lejlighed til at lære bilen at kende, samt arbejde med dens setup og dæktryk - altsammen med tanke på sæsonstarten om 14 dage på Hockenheim banen.

Der blev ligelede brugt tid på at lære at udnytte "push to pass" systemet bedst muligt.
Når kørerne i Volkswagen Scirocco R Cup aktiverer "push to pass" systemet leverer raceren 50 hestekræfter ekstra i en periode på 10 sekunder!


(Foto: Natascha Theisen)

"Det har været nogle hårde testdage, og de to dage er først og fremmest blevet brugt til at lære bilen at kande" - udtaler Maiken Rasmussen - "der var nogle problemer til at begynde med, specielt med at finde bilens grænser, men omgang for omgang blev det bedre. Med tanke på at det var første gang jeg testede med bilen, er jeg tilfreds med resultatet. Jeg har lært en masse, og specielt den anden dag kunne jeg mærke at jeg forbedrede mig meget. Jeg ser nu frem til starten af sæsonen på Hockenheim. Jeg vil bruge den korte pause på at forberede mig til løbet - og med sammen med både 'FIA Women in Motor Sport' samt Volkswagen vil vi gøre det bedst muligt" - slutter Maiken Rasmussen.

(Kilde: Natascha Theisen)


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Maiken Rasmussen
  • Hockenheim
  • Oschersleben
  •