Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Ginetta Junior Cup Danmark

Ginetta Junior Cup Danmark

Ginetta
Junior Cup
Danmark 

15/04/11 

”Fra 15 år og til Le Mans!
Den nye danske racerserie for unge mellem 15 – 21 år, Ginetta Junior Cup Danmark, debuterer på dansk asfalt i 2012. I England har klassen været en fast bestanddel af engelsk motorsport siden 2003. Serien er et fabriksstøttet springbræt for alle de danske og udenlandske motorsportstalenter, der ellers ikke ville have haft økonomisk mulighed for at tage springet til dansk, og senere international standardvogns- og sportsvognsracing – for ultimativt at blive den næste Le Mans-legende!
 

Idemanden bag Ginetta Cup Danmark, den tidligere DTC kører og nuværende teamchef i Drive4Fun racerteamet, Tommy Schröter, forklarer.

”Det unikke ved denne klasse er, at den udelukkende retter sig i mod de 15 – 21 årige unge mennesker. Vi satser naturligvis på talenterne der skal videre til udlandet, men også den brede masse der bare gerne vil opleve motorsport. Derfor har vi også opbygget et træningsprogram med eliteinstruktører, med tests og handlingsplaner for hver enkelt kører. Men vi er også en mulighed for mekanikere og ingeniører der ønsker at få baggrunden fra motorsport bag rattet, og derefter gå videre med deres egen karriere.”


(Foto: Gary Parravani, Xynamic Photography )

”Bilen der satses på, er en Ginetta G40. En 150 hestekræfter stærk håndbygget engelsk sportsvogn, altså en rigtig racerbil, og ikke en ombygget standardvogn som vi kender det nede fra byggemarkedet. Jeg testede bilen på Silverstone i marts måned, og den opfører sig som en rigtig racerbil. Nem at køre, men teknisk svær at køre hurtigt. Og så ser den godt ud og lyder godt, det skal man ikke glemme!”

”Man kan være op til 5 sæsoner i klassen, så den er meget bred trods eliteaspektet. Vores tanke er at vi låner talenterne, og opbygger dem for blot at sende dem videre med det rette mindset og baggrund. Ginetta har en komplet talentstige, fra Ginetta Junior Cup Danmark til de engelske Ginetta serier, GT3 og GT4 og faktisk hele vejen til Le Mans i Ginettas egen LMP sportsvognsprototype.”

”Den 17 årige engelske kører, Nigel Moore, er et fremragende eksempel på Ginettas talentstige. Han vandt Ginetta Junior Championship i England, vandt overbygningen Ginetta G50 Cup, og sluttede i 2009 af med at køre 24 timers løbet Le Mans som 17 årig i en Ginetta-Zytek LMP1 racer.”


(Foto: Gary Parravani, Xynamic Photography )

”Vi ved jo godt hvordan det ser ud med økonomien i dansk motorsport, og vi håber at denne nye klasse vil være svaret så vi kan få flere ud at køre på banerne, dygtiggøre sig både på asfalten og via vores eliteorienterede træningsprogram. Og så vælger de unge herefter enten deres egen karriereretning med de kundskaber vi har givet dem, eller også tager de den prisbillige og realistiske Ginetta talentstige hele vejen til Le Mans.”

”Så jeg føler, både som instruktør af unge racerkørere og selv aktiv kører, at Ginetta Junior Cup Danmark er den rette medicin på et tidspunkt, hvor dansk banesport har det svært. Vi skal jo sende det næste kuld afsted, som skal afløse Tom Kristensen og Jan Magnussen i sportsvognseliten!”


(Foto: Gary Parravani, Xynamic Photography )

Fokusområder for talentudvikling
Følgende coaches er fast tilknyttet Ginetta Junior Cup Danmark og stilles til den unge kørers rådighed. Alt sammen betalt af seriens tilmeldingsgebyr uden yderligere omkostning for den unge kører.

 • Mental træning:
  Motorsport er en mentalsport, og det er altafgørende at kunne fokusere
 • Fysisk træning:
  En solid fysik og kondition, er grundlaget for koncentration og fokus
 • Køredynamisk træning:
  At kunne passe på sin bil, sine dæk og sætte konstante omgangstider
 • Medietræning:
  Uden opmærksomhed fra medierne og uden at være medievant, ingen sponsormidler
 • Teknisk træning:
  At kunne sætte en racerbil op efter skiftende baneforhold
 • Teknisk support:
  At kunne starte fra bunden, eller at lette overgangen til sportsvogn fra andre eller lavere bil- eller kartingklasser.

Til at hjælpe den unge kører, stiller serien en yderst rutineret tekniker til rådighed, som har erfaring fra de største internationale mesterskaber.

Mød en typisk Ginetta Junior Cup Danmark kører:
I den engelske søsterserie, Ginetta Junior Championship, kan man starte når man er fyldt 14 år, i Danmark når man er fyldt 15 år. Charlie Robertson er 14 år gammel, har tidligere kørt kart i Skotland. Han ønsker at tage sin videre karriere til biler, og kørte sit første løb på Brands Hatch banen. Første gang han sidder i en Ginetta G40 racer sætter han tre banerekorder i det samme løb på Brands Hatch, slutter på 4. pladsen og ligger på en samlet 3. plads i mesterskabet efter første løbsweekend.


(Foto: Gary Parravani, Xynamic Photography )

” Jeg vidste, i det øjeblik jeg satte mig i bilen, at dette var det jeg ville. Jeg har kørt i lang tid efterhånden, og Brands Hatch er ikke så meget anderledes. Jeg er bare ude på at have det skægt!"
"At køre en Ginetta G40 er et stort skridt op fra min KF3 kart. Men de tider jeg satte i vinterens testkørsler var rigtigt gode, og jeg ved at de ting jeg har lært i karting, vil hjælpe mig med at mestre bilen."

Prøv en Ginetta sportsvogn!
Alle unge danske og udenlandske talenter i alderen 15 – 21 år med interesse i serien, vil få mulighed for at teste en Ginetta på en dansk bane. Som alt andet i serien vil prisen være ganske lav, og med betalt forsikring.
Tidspunktet for testen vil blive annonceret i nærmeste fremtid. Her vil man også få mulighed for at møde personerne bag serien, se Ginetta G40 raceren og opleve den i aktion.

Har man interesse i testen kan man kontakte Tommy Schröter fra Ginetta Junior Cup Danmark.
Tlf. nr.: +45 - 2941 6568
E-mail: ts@drive4fun.dk

Se mere information på Ginetta Junior Cup Championships website: Ginetta.dk. Mød Ginetta Junior Cup Danmark på Facebook.

Faktaboks:

 • Ginetta Junior Cup Danmark er et eliterettet rammeprogram, og den danske version af Ginetta Junior Championship.
 • Ginetta Junior Cup Danmark er åben for alle nationaliteter, og har i England derudover vist sig som et godt udspring for kvindelige racerkørere.
 • Ginetta Junior Cup Danmark modtager officiel fabriksstøtte af Ginetta fabrikken i England.
 • Ginetta Cars´ bestyrelsesformand, Lawrence Tomlinson, vandt Le Mans GT2 klassen i 2006.
 • Seriens danske idemand er den 37 årige tidligere DTC kører, Tommy Schröter, som også er en af landets mest anvendte undervisere i avanceret køreteknik i Drive4Fun Race Academy.
 • Serien køres i håndbyggede Ginetta G40 racere med 150 hestekræfter, drevet af samme motor som i en Formel Ford formelracer.
 • Ginetta G40 raceren købes af Ginetta Junior Cup Danmark, alternativt arbejdes der på en leasingløsning.
 • Bilen som serien køres i, Ginetta G40, er en håndbygget engelsk sportsvogn. Konstrueret over en rørrammekonstruktion, og glasfiberkonstruktion. Motoren er en 1,8 liters Ford Zetech motor med 150 hestekræfter, kendt fra Formel Ford.
 • Ginetta G40 har vist sig yderst hårdfør; kort tid efter lanceringen i 2010, deltog bilen i et 24 timers løb på Silverstone. Den kørte af landevejen til banen med nummerplader på, kørte 24 timers løbet hvor den vandt sin klasse, derefter kørte den ad landevejen hjem til fabrikken i Leeds.
 • Ginetta Junior Cup Danmark

  Gripping Media ApS

  Læs mere om:
 • Tommy Schröter
 •    ASETEK SIMSPORTS