Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formel 2

Mikkel Mac får Formel 2 debut på Silverstone

FIA Formel 2 
14/04/11 

Den 18 årige danske formel kører, Mikkel Mac, skifter nu Formel Renault raceren ud med en Formel 2 racer, det sker den kommende weekend når klassen kører første afdeling af 2011 mesterskabet på Silverstone banen i England.
Man kan roligt sige at Mikkel Mac's kontrakt blev officiel i sidste øjeblik, men det er han ikke alene om, for flere kørere til dette års mesterskab, har også netop offentliggjort deres kontrakter.
 

Mikkel Mac rykkede fra Go Kart til formel biler i 2009, hvor han deltog i det danske Formel Ford mesterskab, samtidig deltog han også i Formula BMW Europe Series mesterskabet.
I 2010 kørte Mikkel Mac i Formula Renault 2.0 Northern European Cup for KTR teamet, på sin vej mod 2. pladsen i mesterskabet blev det til to pole position og tre sejre.

Mikkel Mac har tidligere testet i Formel 2 klassen, det var første gang i december 2011, hvor han testede på Portimão banen i Portugal, han sluttede denne test med 7. hurtigste tid.
Siden har han testet på både Silverstone og Snetterton banerne i England, og her været fast mand i top 10.


Danske Mikkel Mac er nu klar til at starte i Formel 2 klassen, og det sker allerede den kommende weekend på Silverstone.
(Foto: F2 Media)

"Der var min succes i Formel Renault der førte mig frem til Formel 2 testen på Portimão sidste år. Jeg kan godt lide bilen samt mesterskabskonceptet, og jeg håber at kunne forbedre mig i forhold til testen på Silverstone, ligesom jeg også vil forsøge at udvikle mig hen over sæsonen, og forhåbentlig ende i toppen af feltet" - udtaler Mikkel Mac.

Som nævnt i indledningen, er Mikkel Mac ikke den eneste der kan offentliggøre en Formel 2 kontrakt for den kommende sæson i sidste øjeblik, det samme gælder for:
Mihai Marinescu fra Rumænien der deltager i Formel 2 mesterskabet for andet år i træk, han sluttede på 11. pladsen i sidste års mesterskab.
Ramón Piñeiro fra Spanien, der deltog i sidste sæsons finale løb i Formel 2 klassen.
Christopher Zanella fra Schweiz der kommer med erfaring fra både Italian Formula 3 Championship samt Formula 3 Euro Series, ligesom han blev Formula Renault 2.0 Switzerland Championship mester i 2008.
James Cole fra England der vandt British Formula Ford Championship i 2009, og sidste år sluttede han på 2. pladsen i British Formula 3 National Class mesterskabet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Mikkel Mac
  • Silverstone
  • 17/04/11 - Silverstone - FIA Formel 2
  •