Kevin Magnussen vil vinde engelsk Formel 3

Formel 3 UK
14/04/11

- sæsonen starter i weekenden
18-årige Kevin Magnussen er velforberedt når den engelske Formel 3 sæson starter i den kommende weekend. Efter måneder med fysisk træning og masser af testarbejde er Kevin Magnussen klar til udfordringerne, der starter på den legendariske Monza bane i Italien. Sammen med tyve andre kørere skal han i sin Formel 3 racer med 250 HK kæmpe om det eftertragtede engelske Formel 3 mesterskab.

Der er masser af talentfulde kørere i feltet, men sammen med sit nye team Carlin føler Kevin sig så godt forberedt, at han ikke er i tvivl om sine egne mål for sæsonen.

”Jeg skal vinde mesterskabet” siger Kevin Magnussen. ”Jeg stiller op med ambitioner om, at vinde fra start og allerede ved første løb er mit mål, at sætte Pole Position og vinde alle tre løb. Det er selvfølgelig ambitiøst, men jeg er også realistisk. Jeg ved det bliver rigtig, rigtig svært. Jeg er ny i engelsk Formel 3 og der er mange rigtig stærke kørere og nogle kender endda banerne på forhånd, men jeg mener, at den rette indstilling er, at stille op for at vinde. Hvis det viser sig, at der er omstændigheder der gør, at jeg ikke kan vinde, så skal jeg holde hovedet koldt og tænke på mesterskabet og få det maksimale ud af min fart. Sammen med Carlin har vi testet en masse og vi har været med i toppen, selvom vi ikke altid gik efter hurtigste omgang. Men ved sidste test begyndte vi at arbejde med, at sætte tiden over en omgang og her var jeg hurtigst i tre ud af fire sessions. Carlin er for mig at se, det bedste team i engelsk Formel 3 og jeg lærer hele tiden nye ting, der gør mig stærkere. Det har også gjort, at jeg føler mig helt klar til opgaven, selvom mit mål er sat højt”.

(Foto: British Formula 3)

Kevin Magnussens far, Jan Magnussen, satte i sin tid rekorden for flest sejre i det engelske Formel 3 mesterskab, da han i 1994 vandt 14 ud af 18 afdelinger på sin vej mod Formel 1.
Kevin ved godt, at alle vil have fokus rettet mod den rekord, men det bekymrer ham ikke.
”Jeg kører ikke for at slå min fars rekord. Overhovedet ikke. For mig gælder det udelukkende om, at vinde mesterskabet og hvordan jeg så gør det er ligegyldigt”.

Det engelske Formel 3 mesterskab afvikles over 10 afdelinger, der hver består at 3 løb. Ved tidskørslerne er det kørerens hurtigste tid, der gælder til startplaceringen i første løb og kørerens næsthurtigste tid bestemmer startplaceringen til tredje løb. Startrækkefølgen til andet løb bestemmes af resultatet fra første løb, dog med den ændring, at de første seks i første løb trækker lod om startplaceringerne et til seks i andet løb. På den måde sikrer man sig, at man i første løb ikke kan køre taktisk og på den måde sikre sig pole position til løb nummer to. Enkelte af afdelingerne i år, vil have tvungne pitstop under løbet, hvor minimum to dæk skal skiftes. Ved første afdeling på Monza er der ikke tvungne pitstop.