Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

Jubilæum på Daytona i 2012

Grand Am 
12/04/11 

I sidste uge skrev i om jubilæumsweekenden i forbindelse med 12-timers løbet på Sebring International Raceway i Florida til næste år, her var der tale om et 60 års jubilæum.
En af Florida's andre, og bestemt ikke mindre berømte, baner fejer også jubilæum i 2012, det drejer sig om Daytona International Speedway, der for 50. gang afholder sit 24-timers løb - et løb som nu indgår i Grand AM kalenderen, men som tidligere var et enkeltstående arrangement kendt som "The Daytona Continental".
 

"The 50th anniversary of the Rolex 24 At Daytona" er sæsonens første løb i "GRAND-AM Rolex Sports Car Series presented by Crown Royal Cask No. 16" mesterskabet, og så kan det vist ikke skrives længere!

Jubilæumsløbet er allerede nu programsat, det bliver kørt den 28. og 29. januar 2012, og i forbindelse med offentliggørelsen af datoen, blev A.J. Foyt udnævnt til "Grand Marshal" til løbet.

A.J. Foyt er en legende indenfor amerikansk motorsport, hvor han har deltaget i stort set alle de forskellige klasser, han deltog også i det første 24-timers løb på Daytona International Speedway tilbage i 1962, hvor han blandt andet havde æren af at føre den første omgang i sin Pontiac Tempest.
Udover løbet i 1962 har A.J. Foyt deltaget i løbet utallige gange, og han var med til at vinde løbet i både 1983 og 1985.

Blandt A.J. Foyt andre store motorsportsbedrifter kan nævnes, at han vandt Daytona 500 løbet i 1972 (NASCAR), og fire gange har han vundet Indianapolis 500 løbet (IndyCar Series), ligesom han også står noteret for en enkelt sejr i 24-timers løbet på Le Mans.

Ligesom det er planen ved jubilæumsløbet på Sebring, vil arrangørene af 24-timers løbet på Daytona forsøge at samle alle de tidligere vindere, her i blandt også danske John Nielsen der var med til at give Jaguar sejren i 1988.
Men her stopper de ikke, og de de vil også forsøge at samle de 49 tidligere vinderbiler, så de kan stå udstiller hele løbsweekenden!

Hr. Nielsen


Ligesom de to foregående år, vil "Nymark & Nielsen - rejser for de få" i samarbejder med Motorsporten.dk og De Graa Busser arrangere en rejse til 24-timers løbet på Daytona - en kort tur over til sol og varme midt i den kolde vinter!


(Klik på logoet for yderligere information)

Læs mere om:
  • John Elgaard Nielsen
  • Daytona
  • Sebring
  • 28/01/12 - Daytona - Grand Am
  • 17/03/12 - Sebring - ALMS
  •      D4 Enterprise Solutions