Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hurtig rallykører fra Brøndby

DM Rally 
08/04/11 

Steen Andersen viser klasse i tysk og dansk rally
Rallykøreren, bilforhandler Steen Andersen fra Brøndby, har ry for at være en af landets hurtigste rallykørere. Men i år har han om muligt skruet yderligere op for tempoet.
Først, da han sammen med sin nye codriver, den erfarne Iben Louring fra Amager, stillede op i første afdeling af danmarksmesterskabet i rally i Slesvig syd for grænsen.
 

"Det var et super godt rally, og vi kørte mange virkelig gode tider," fortæller Steen Andersen. "Men desværre blev vi ramt af en punktering så vi måtte ud at skifte hjul i mørke midt på en hastighedsprøve. Det kostede fire og et halvt minut."


Steen Andersen og Iben Louring kørte meget stærkt på den krævende nat-etape, men mistede kostbar tid på grund af en punktering.
(Foto: Michael Eisenberg)

Sten Andersen kunne have været bedste dansker i gruppe N i sin Mitsubishi Lancer Evo 7. Nu måtte han nøjes med en tredjeplads, men fik dog værdifulde point med hjem til kampen om DM i rally.

Ugen efter tog Steen Andersen revanche, da han i overlegen stil vandt første afdeling af det prestigefyldte Yokohama Mesterskab, hvor de bedste sjællandske kørere stiller op. I mål var han 13 sekunder foran nærmeste konkurrent.

For Iben Louring er det en oplevelse at skifte fra codriversædet i en 20 år gammel Ford Sierra til en topmoderne rallybil med firehjulstræk:
"Det er en helt anden måde at køre på. Mitsubishien har langt højere svinghastigheder, end jeg er vant til," vurderer Iben Louring.


Steen Andersen kørte sig stærkt op på de tyske landeveje og blev tredjebedste dansker i gruppe N.
(Foto: Michael Eisenberg)

Steen Andersen er også tilfreds: "Jeg vil forsøge at være bedste dansker i en gruppe N-bil i år," siger han.

Steen Andersen driver AutoMesterværkstedet Steen Andersen Biler i Brøndby, og han er klar igen til næste afdeling af danmarksmesterskabet i rally i slutningen af maj.


Michael Eisenberg

Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: