Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Endurance Championship

Team Caramba klar til ny motorsportssatsning

Danish Endurance
Championship 

07/04/11 

DEC - Danish Endurance ChampionshipCaramba gik i 2010 ind i dansk motorsport, hvor man bl.a. var aktiv som sponsor indenfor Danish Touringcar Championship og dansk rallysport. Til denne sæson tager man skridtet videre ved at danne sit eget hold – Team Caramba – der skal deltage i langdistanceløb både herhjemme og i udlandet.
 

”Vi har fået rigtig god respons fra mange sider for vores motorsportsaktiviteter, og dem har vi valgt at udbygge ved at skabe vores helt eget Team Caramba,” siger Gunner Kristensen fra Horsens-virksomheden Tegee-Dan, der er dansk distributør af de tyske smøre- og plejemidler fra Caramba.

Team Caramba vil udelukkende koncentrere sig om langdistanceracing – en motorsportsdisciplin, hvor Danmark jo har stolte traditioner. Team Caramba vil deltage med en BMW 325, der får hele 500 hestekræfter, i dels det hjemlige Danish Endurance Championship, der køres over fem løb, dels i to udenlandske langdistanceløb, der skal køres på de britiske og belgiske Formel 1-baner Silverstone og Spa-Francorchamps. I de hjemlige løb kommer Team Caramba til at bestå af de tre tidligere DTC-kørere Michael Klostermann, Gørløse, Peter Rasmussen, Ringe, og Kim Holmgaard, Aalborg.

”Vi glæder os utrolig meget til at komme i gang med sæsonen og samarbejdet,” siger Kim Holmgaard. ”Selv om det er første gang, at vi alle tre skal dele den samme racerbil på en racerbane, har vi hver især arbejdet sammen på andre områder. Vi kender hinanden godt og er allerede ved at være et godt sammentømret team.”


Den tidligere DTC-kører Kim Holmgaard indgår i det nye Team Caramba.
(Foto: Team Caramba)

Netop teamwork er alfa og omega indenfor langdistanceløb. Det er nemlig ikke kun de tre køreres indsats bag rattet i racerbilen, der vil være afgørende for, om det bliver til sejr eller ej. Det vil backup-teamet også. I løbet af de mellem fire og 24 timer, som løbene kommer til at gå over, skal der skiftes dæk og tankes benzin på racerbilen, og her er der ikke plads til kiksere.


Peter Rasmussen skal køre for det nye Team Caramba i Danish Endurance Championship.
(Foto: Team Caramba)

”Til de store internationale løb på Silverstone og Spa-Francorchamps kommer Team Caramba til at tælle op mod 25 mand, og her vil de danske langdistanceløb udgøre værdifuld forberedelse,” forklarer Kim Holmgaard. ”Men allerede nu er vi i fuld gang med forberedelserne. Vi har haft flere samlinger, hvor vi har øvet både kørerskifte og dækskifte – ting, der kan koste dyrebare sekunder under løbene.”

Første gang Team Caramba tørner ud på de danske racerbaner er den 7. maj, hvor Danish Endurance Championship begynder på Padborg Park.

Team Caramba


Læs mere om:
  • Kim Holmgaard
  • Michael Klostermann
  • Peter Rasmussen
  • Padborg Park
  • 07/05/11 - Padborg Park - Danish Endurance Championship
  •      ASETEK SIMSPORTS