Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP - tidligere pole position kørere

Formel 1 
09/04/11 

Inden dagens kvalifikation forud for Malaysias Grand Prix 2011 går i gang, kigger vi her tilbage på de foregående pole position kørere.
Det er i år trettende gang at Malaysias Grand Prix på Sepang banen køres, og når man kigger på de tolv foregående pole position kørere og teams, er der specielt to navne der går igen, det er Michael Schumacher og Ferrari.
 

Blandt kørerne er Michael Schumacher den kører der flest gange har sat pole position tiden på Sepang banen i Malaysia, det er blevet til fem ud af de tolv gange løbet er blevet kørt.
Fernando Alonso og Felipe Masse står lige på anden pladsen med hver to pole positions, sat i henholdsvis Renault og Ferrari racere.

Ser man på teamne, er Ferrari suverænt det team der har været flest gange på pole position, det er blevet til ialt syv gange, fem til Michael Schumacher og to til Felipe Massa.

Pole positions fra Sepang banen:

År Kører Team
1999 Michael Schumacher Ferrari
2000 Michael Schumacher Ferrari
2001 Michael Schumacher Ferrari
2002 Michael Schumacher Ferrari
2003 Fernando Alonso Renault
2004 Michael Schumacher Ferrari
2005 Fernando Alonso Renault
2006 Giancarlo Fisichella Renault
2007 Felipe Massa Ferrari
2008 Felipe Massa Ferrari
2009 Jenson Button Brawn-Mercedes
2010 Mark Webber Red Bull-Renault

Set ud fra ovenstående, skulle enten Michael Schumacher eller en af Ferrari kørerne derfor have bedst chance for også at sætte pole position i år, men på det punkt tror jeg at statistikken svigter.
Michael Schumacher kører nu for Mercedes GP, og den kombination er næppe klar til at sætte pole position i år.
For Ferrari gælder at de sidst har sat pole position på Sepang i 2008, og deres præstationer i forbindelse med sæsonens første løb i Australien tyder ikke på en gentagelse.
Men hvem sætter så pole position til årets Malaysiaske Grand Prix? Et godt bud er nok Red Bull teamet, men hvem af deres to kørere - Mark Webber og Sebastian Vettel - det bliver, er ikke til at spå om.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Sepang
  • 10/04/11 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •