Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

NASCAR

Kimi Räikkönen nu også i NASCAR

NASCAR 
05/04/11 

Den tidligere Formel 1 stjerne og verdensmester Kimi Räikkönen kan nu også skrive NASCAR kører på sit visitkort.
Kyle Busch Motorsports har mandag bekræftet at den seneste tids mange forlydender om Kimi Räikkönen og en mulig deltagelse holder vand.
Debuten kommer til at foregå den 20. maj på Charlotte Motor Speedway banen.
 

Det er dog ikke i nogen af de 'rigtige' NASCAR serier at Kimi Räikkönen skal debutere. Det er i en af de mindre serier, NASCAR Camping World Truck Series, at det skal ske. Ikke desto mindre vil konkurrencen være hård idet en stor del af de etablerede NASCAR stjerner kører i flere serier i NASCAR regi og altså også i NASCAR Camping World Truck Series.

Kimi Räikkönen skal køre udvalgte løb. Hans største forpligtigelse lægger stadig væk i World Rally Championship. Det bliver dog lidt af en fornem plads han indtager hos Kyle Busch Motorsports. Her bliver han således medkører i samme team som den forsvarende mester i denne serie.

Forberedelserne til hans deltagelse er allerede i gang. Alt i mens at teamet bekræftede Kimi Räikkönen, kørte han selv rundt i den første test for teamet.

De første kommentarer er allerede indløbet, og sjovt nok fra hans tidligere teamkollega fra Formel 1 dagene hos McLaren teamet, Juan Pablo Montoya.

"Jeg har hørt at han skal debutere på Charlotte banen. Det var nok ikke det sted jeg ville vælge, men jeg synes at det er cool at han også vil prøve NASCAR. Jeg tror at han vil passe godt ind."

Fra teamets side er man selvfølgelig glade for at det er lykkedes at få en verdensstjerne ind i teamet. Samtidigt mener man også at Kimi Räikkönen kan bruge en del af sin erfaring fra WRC i NASCAR Truck Series løbene. De sidste sæsoners løb i WRC med såkaldte low downforce biler, vil være en fordel for Kimi Räikkönen.

Samtidigt med den kommende debut i NASCAR, så drømmer Kimi Räikkönen videre om fremtidige kørsler. Første prioritet er en dag at få lov til at deltage i Le Mans og ikke mindst vinde.

Dons

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Charlotte Motor Speedway
  •