Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

Kean Kristensen forbereder sig med drifting

Diverse 
04/04/11 

Den unge racerkører prøver utraditionel træning inden sæsonstart.
I påsken får Kean Kristensen sin debut i den tyske ADAC Formel Master-serie på Oschersleben, og de seneste par måneder har den 16-årige racerkører fra Herlev brugt på at forberede sig til debuten. Det er blevet til flere testdage i Sydeuropa i den racerbil, han skal køre, men for nylig blev han sat overfor en ny og uventet udfordring – som har vist sig at være gavnlig.
 

”Mit nye team Motopark Academy gør alt for at uddanne os kørere, og en del af uddannelsen hos dem består også i at blive god til det, man kalder car control – altså at beherske en bil i kritiske situationer,” fortæller Kean Kristensen, der har Casper Elgaard som mentor.

Normalt skal en formelkører være i stand til at køre sin racerbil fint og stilrent som på en knivsæg, hvor der ikke tillades svinkeærinder og udskridninger. Men det var netop det, Kean Kristensen forleden blev udsat for, da Motopark Academy kaldte ham til Düsseldorf.


Kean Kristensen (tv) beskuer banen, mens instruktøren fortæller.
(Foto: CasperElgaard.dk)

”På en gammel militær flyveplads skulle vi lære at drifte, altså at kontrollere og bevare udskridningen på en bil igennem et sving ved høj fart,” forklarer Kean Kristensen. ”Vi begyndte klokken otte om morgenen, og så var vi først færdige klokken 18 om aftnen.”

Teenageracerkøreren lagde som de andre deltagere fra Motopark Academy ud med at forsøge sig i kravlegården, og selv om der endnu går halvandet år, inden han kan få kørekort, gjorde han det så godt, at han sammen med to andre deltagere fra teamet blev sluppet løs på den store bane, der ellers var forbeholdt de øvede.


Kean Kristensen har forberedt sig anderledes på sæsonen.
(Foto: CasperElgaard.dk)

”Hold da op hvor var det en fed oplevelse! Man rykker sig helt vildt fra om morgenen til om aftenen,” siger Kean Kristensen. ”Det er nok den fedeste oplevelse, jeg har haft længe, og det giver anledning til at tænke, at det må være sjovt at køre rally. Jeg kunne måske overveje at skifte, hvis det ikke lykkes mig at nå mit mål om et Formel 1-sæde.”


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Kean Kristensen
  • Motopark Academy
  •