Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Nicolai Sylvest får internationalt topresultat

Go Kart 
30/03/11 

Nicolai Sylvest scorede et af sine bedste internationale resultater, da han i weekenden blev nummer fire i den anden afdeling af WSK Master på Castelletto-banen lidt udenfor Milano i KF3 klassen i karting. Den 13-årige skoleelev fra Jægerspris førte således de ti første omgange af finalen, men endte med at krydse målstregen som nummer fire efter bl.a. en påkørsel, der ødelagde køleren på hans kart.
 

Der var 64 deltagere fra 20 nationer til start i løbet, hvor Nicolai Sylvest formåede at sætte ottendebedste tid i tidtagningen, hvilket gav ham startpositioner i anden startrække til sine fire kvalifikationsheat. Disse forløb også helt efter planen, for her tog han en tredjeplads og hele tre andenpladser.

”Jeg blev desværre diskvalificeret fra det ene heat, fordi der var noget tumult i starten, som dommerne mente, jeg var skyld i, og det betød, at jeg ikke skulle starte prefinalen fra pole position, men derimod som nummer 11,” fortæller Nicolai Sylvest.

Modgangen slog ham nu ikke ud. Han satte sig for at overhale rivalerne foran, og en for en blev de passeret, og da det 16 omganges lange løb var kørt, var det med den nordsjællandske teenager som vinder. Det gav ham masser af point til mesterskabet, men betød også, at han for første gang i sin karriere skulle starte en finale i et internationalt løb fra allerforreste position, hvor der ventede både grid girls og tv-kameraer.

”Kameramanden ville have mig til at give tommelfingeren opad foran kameraet, men jeg kunne næsten ikke holde den op, for hele min hånd rystede bare så meget,” siger Nicolai Sylvest.


Nicolai Sylvest (til venstre) startede finalen fra pole position.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Da først starten gik, var nervøsiteten væk. Nicolai Sylvest gik i front og førte de ti første omgange foran tre konkurrenter, som pressede hårdt på. Norske Dennis Olsen fik klemt sig indenom, og åbningen kunne endnu en konkurrent udnytte til også at passere ham, mens den tredje rival ramte ham.

”Køleren blev ødelagt og vandet fossede bare ud, men jeg kom i gang igen,” forklarer Nicolai Sylvest. ”Jeg var stadig på tredjepladsen med masser af afstand til nummer fire, men motoren blev mere og mere varm, og den tabte også trækkraft. Jeg forsvarer til sidst min tredjeplads, men bliver så kørt af banen kort før mål, så jeg måtte nøjes med fjerdepladsen. Det var skuffende, specielt når dommerne ikke uddelte nogen straf til de konkurrenter, som kørte mig af.”

Trods afslutningen ligger Nicolai Sylvest stadig lunt i WSK Masters, hvor han er på en sammenlagt tredjeplads.
Næste opgave bliver anden afdeling af WSK Euro Series, der køres om to uger i Algarve i Portugal.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  •