Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Test på Sebring med R18

Le Mans 
30/03/11 

Le MansTom Kristensen - "Vi har gjort store forbedringer"
Audi har iværksat næste trin af R18-projektet; Den nyeste version af dieselraceren, som stiller til start i dette års Le Mans, blev testet for første gang i USA i sidste uge.
Arbejdstitlen på den nye racer er ”Evolution 2” Audi R18, og den er resultatet af forbedringerne fra tidligere testkørsler og andre test i vindtunnel. Her har der været særlig fokus på at optimere aerodynamik og køling af V6 TDI-motoren.
 

Den kørte sine første testkilometer i Florida, samme sted som 12 Hours of Sebring blev afholdt.

To ”Evolution 2” R18’ere blev testet i løbet af de fire testdage på Sebring, sammen med en R15 TDI, der fungerede som referencebil. Alle ti Audi-kørere var involveret i at teste de tre biler, og sammen fik de kørt tusindvis af kilometer der har genereret vigtige data hvad angår setup, aerodynamik, dæk, køling og pålidelighed.


(Foto: Audi Motorsport)

- Vi testede mandag til torsdag, og vejret var varmt med en høj luftfugtighed. Sidste gang jeg testede en lukket prototype var Bentley i 2003, og jeg kan mærke, at der er sket en spændene udvikling siden da. Vi har gjort store forbedringer hvad angår motor, dæk og aerodynamik, siden vi startede med at teste R18 i november. Den føles virkelig ét skridt foran R15 TDI på mange forskellige måder. Samtidig er det meget let at genkende R18’eren både forfra og bagfra for fansene. Det skyldes de nye LED-lys, som er meget kraftige og unikke både i dagslys og om natten.

De to R18’ere blev efterfølgende sent til Europa med fly. I denne uge vil de begge blive skilt ad og omhyggeligt analyseret hos Audi Sport i Ingolstadt.

Audi R18 gør sin næste optræden på den berømte racerbane i Le Mans, når de endelige design til 24-timers-løbet på Le Mans 2011 bliver afsløret til den officielle testdag den 24. april. R18 skal konkurrere for første gang i 6-timers-løbet på Spa-Francorchamps den 7. maj. Dette års Le Mans køres den 11.-12. juni.

Tom K skyndte sig fra testarbejdet på Sebring til et ”driving experience event” på Kall’s Auto Lodge i Sverige. Næste punkt på agendaen for danskeren er en uges træning og work out på Club La Santa på Lanzarote.TomKristensen.com
Henrik Würgler

Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Le Mans
  • Sebring
  • 07/05/11 - Spa-Francorchamps - ILM Cup
  • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
  • Audi R18 testet på Sebring
  •      ASETEK SIMSPORTS