Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Sebring 12-timers løbet 2012 - et jubilæumsløb

ALMS 
02/04/11 

American Le Mans SeriesSelv om det endnu er under to uger siden at dette års 12-timers løb på Sebring blev afviklet, som første afdeling i både American Le Mans Series og Intercontinental Le Mans Cup mesterskaberne, er forberedelserne til næste års løb allerede godt i gang.
Og der er fra arrangørene lagt op til noget ganske særligt i 2012, hvor der er ikke mindre end tre 'jubilæer' at fejre, heraf er de to af dem knyttet til selve Sebring International Raceway.
 

Først og fremmest er det 60. gang at der skal køres 12-timers løb på Sebring International Raceway, og jubilæumsløbet 'Mobil 1 Twelve Hours of Sebring presented by Fresh from Florida' er allerede nu programsat til den 14. til 17. marts 2012.


(Grafik: Sebring International Raceway)

Ud over at fejre det 60. løb, fejres også Sebring Airport's 70 års jubilæum - banen ligger jo på en del af det gamle lufthavnsområde.
Desuden fylder Sebring by 100 år i 2012, så der er lagt op til stor festivitas i hele området!

Sebring International Raceway's præsident og manager Tres Stephenson har store planer for 2012 løbet, hvor der udover selve 12-timers løbet bliver en del jubilæumsaktiviteter i forbindelse med løbsweekenden.
"Det er allerede nu planlagt, at løbet skal blive det største og det bedste løb nogensinde, vores 60 års jubilæum bliver noget ganske særligt" udtaler Tres Stephenson - "bortset fra Le Mans, er der ingen andre sportscar løb der kan fremvise en historie så gloværdig som 12-timers løbene på Sebring, og næste års løb vil skrive et nyt kapitel i denne historie!"


Der er altid trængsel til gridshow'et ved 12-timers løbet på Sebring, og står det til arrangørene, bliver det endnu 'værre' i 2012!
(Foto: Motorsporten.dk)

Et af de events der bliver i forbindelse med 'Mobil 1 Twelve Hours of Sebring presented by Fresh from Florida' i 2012 er en 'hall of fame', hvor der vil være en stor udstilling at de biler der tidligere har vundet 12-timers løbet, eller som har været med til at præge historien om løbene.
Men det er ikke nok at bilerne bliver udstillet, for også alle de tidligere vindende kørere bliver inviteret til at overvære løbet, samt cirkulere omkring de gamle biler.

Ligeledes vil der i forbindelse med løbet blive udgivet en 60 års jubilæumsbog om Sebring International Raceway, med hovedvægten lagt på 12-timers løbene.

Sideløbende med 12-timers løbet bliver der flere events i lokalområdet, så der hersker ingen tvivl om at 2012 bliver en helt speciel oplevelse for de der vil overvære løbet, der igen åbner American Le Mans Series mesterskabet.
Om løbet igen i 2012 også bliver åbningsløb i Intercontinental Le Mans Cup vides endnu ikke, men det regnes som meget sandsynligt.


Hr. Nielsen

Ligesom de foregående fire år, vil "Nymark & Nielsen - rejser for de få" i samarbejder med Motorsporten.dk og De Graa Busser arrangere en rejse til 12-timers løbet på Sebring - en tur der samtidig er en perfekt vinterferie.


(Klik på logoet for yderligere information)

Læs mere om:
  • Sebring
  • 17/03/12 - Sebring - ALMS
  •