Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Championship

Nyt mesterskab og nye regler for Casper Elgaard

STCC 
29/03/11 

Der er godt en måned tilbage, så tager den forsvarende DTC-mester Casper Elgaard hul på sæsonen 2011.
I år sker det ikke længere i Danish Touringcar Championship (DTC), men i Scandinavian Touring Car Championship - det mesterskab, der fra i år forener DTC med sin svenske søsterserie.
 

En ny sæson betyder i bilsporten også altid nye regler, og dem udtaler Casper Elgaard sig om. Reglementet går i sin enkelhed ud på, at de hidtidige racervogne kan anvendes i de næste to sæsoner, men at biler bygget op efter det nye New Generation Touring Car-reglement tillades i 2012 for så at blive enerådende fra 2013 og fremefter.

"Jeg kender ikke alle de tekniske detaljer i NGTC-reglementet, men det bedste er, at man har valgt et reglement, som matcher et andet stort mesterskab, forstået på den måde, at bilerne kan bruges flere steder", siger den fire-dobbelte DTC-vinder Casper Elgaard.

"Jeg tror ikke, at der er nogle skandinaviske teams, der vil køre i England eller omvendt, men det bliver muligt at købe en færdig bil i England og bruge den herhjemme, ligesom det bliver muligt at sælge den igen i England."

I det fremtidige reglement er der også lagt op til, at bilerne får op mod 15-20 % mere effekt end nu, så de kommer til at yde mellem 330 og 340 hestekræfter.

"Som kører vil man altid have noget mere power, og så længe det ikke går ud over økonomien og holdbarheden, vil det være fint med mere effekt, og det burde motoren og gearkassen kunne holde til", siger Casper Elgaard. "Det vigtige er, at reglementet bliver udformet, så alle teams kan få økonomien til at hænge sammen, for sportsligt tegner serien til at blive en succes med topkørere fra hele Europa."

STCC-KALENDERN 2011
1 Jyllandsringen 22-23 april
2 Ring Knutstorp 6-7 maj
3 Mantorp Park 20-21 maj
4 Göteborg 17-18 juni
5 Falkenberg 1-2 juli
6 Karlskoga 12-13 august
7 Jyllandsringen 27-28 august
8 Ring Knutstorp 9-10 september
9 Mantorp Park 23-24 september


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • Jyllandsringen
  • 23/04/11 - Jyllandsringen - STCC
  •