Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

ASRallyRacing ind på en 16. plads i DM-rally

DM Rally 
01/04/11 

D. 25. og 26. marts afvikledes første afdeling af det danske mesterskab i rally på vejene omkring Süder Brarup i Schleswig. Løbet var også en afdeling af det tyske mesterskab i rally, så konkurrencen var hård.
 

Rallybilen, en Peugeot 306 Maxi, var blevet hentet hjem til værkstedet kun en god måneds tid tidligere. Det var derfor et spændt mandskab der stillede til start fredag aften, for at køre de første 4 af ialt 12 hastighedsprøver der skulle afvikles i weekenden.

Fredagens hastighedsprøver afvikledes i mørket og det er ikke hvad Alex og Per har størst erfaring med. Det var derfor glædeligt at prøverne afvikledes med ganske fornuftige tider i en for holdet ny bil, som man i weekenden inden løbet kun havde testet over ca. 20 km.


AsRallyRacing kører over målrampen i Süder Brarup
(Foto: Allan Nielsen)

En enkelt snurretur på grund af lidt løst sand på fredagens prøve 3 kostede dog holdet lidt ekstra sekunder, inden de havde fået bilen på rette spor og op i fart igen. Et andet mindre problem var en beskadiget fælg, der måtte skiftes i den korte servicepause mellem prøve 2 og 3. Ligeledes forsvandt lyset fra 2.kørerens kortlampe fredag aften, hvilket gjorde det meget vanskeligt at holde gode tider på de snørklede tyske veje, når 2.køreren ikke kunne læses noterne op for køreren. De måtte så nøjes med at køre efter hvad køreren kunne se, hvor denne normalt får direktiver om vejforløbet læst op, så hastigheden kan holdes højere på de ukendte veje.

Efter fredagens 4 hastighedsprøver var holdet placeret som nr. 67 af de i alt 102 tilmeldte mandskaber. Denne placering kunne holdet tilfredse gå til nattens pause med, vanskelighederne taget i betragtning.

Lørdag afvikledes de resterende 8 hastighedsprøver i fuldt dagslys, hvilket betød, at holdet avancerede flot i klassementet og sluttede på en 46. plads i generalklassementet blandt de 102 startende tyske og danske hold.

Blandt danskerne blev de nr. 16. generelt og kørte sig på en 1.plads i sin klasse. Det betyder at holdet med 12 DM-point efter årets første DM-afdeling ligger på en 3. plads i kampen om DIF Danmarksmesterskabet i kategorien Tunet National.

Det var således to trætte men tilfredse kørere der lørdag aften rullede over målrampen efter et par anstrengende dage på de tyske hastighedsprøver.

Næste store opgave for teamet bliver 2. afdeling af Danmarksmesterskabet i rally, som afvikles på vejene omkring Horsens og Juelsminde d. 21. maj.

Keld Vinther


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: