Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Peugeot Sport Dealer Team DK kom godt fra start

DM Rally 
30/03/11 

i årets DM-premiere i rally
Peugeot Sport Dealer Team DK kom godt fra start, da årets Danish Rally Championship blev skudt i gang med Wikinger Rallye i Tyskland. Christian Jensen og Søren Tøndborg fra henholdsvis Ans og Tøndborg sluttede løbet som næstbedste hold på en generel tredjeplads.
 


Christian Jensen og Søren Tøndborg lagde ud med en andenplads i DM-premieren

”Vi ville selvfølgelig gerne have vundet, men reelt set er det et godt resultat,” siger Christian Jensen. ”Det er en ny bil, og jeg synes egentlig, at vi kan være godt tilfredse, for 15 point er bedre end at komme hjem uden. Sidste år startede vi med ikke at få ret mange point, så en andenplads er egentlig okay.”

Gennem hele løbet lå Danmarksmestrene fra 2009 placeret som næstbedste danske hold efter Brian Madsen og Jens Christian Anker i en tilsvarende Peugeot 207 Super 2000. Som løbet skred frem, halede de dog kraftigt ind på de senere vindere.

”Skal vi være ærlige, så var vi nok en kende rustne og ikke helt klar, da rallyet startede fredag aften,” forklarer Christian Jensen. ”Jeg tror, at det bliver et hårdt mesterskab i år, så det er ham, der ligger rammer dagen, der vinder, men jeg synes da helt klart, at vi til sidst beviste, at vi godt kan følge med, og så skal vi bare fortsætte derfra.”


Ib Kragh og Karsten Isaksen var på vej mod en top 3-placering, da de udgik

Midtvejs i løbet så det ud til, at Peugeot Sport Dealer Team DK kunne få to biler i top 3, da teamets nye hold – Ib Kragh og Karsten Isaksen fra henholdsvis Juelsminde og Egtved – bejlede til positionen som tredjebedste danske hold.

”Vi fik en god start og lagde ud med at slå Christian på den første hastighedsprøve, men så gik det desværre galt på prøve 7,” fortæller Ib Kragh. ”Da vi lavede notekørsel, måtte vi kun køre to gennemkørsler, og på et sted var der en kontrol, så vi fik ikke det rigtige flow i vores notekørsel. Vi noterede en afstand på 60 meter mellem to højresving, men det var der ikke, da vi kom med rallybilen.”

”Da jeg er inde i svinget, gik det for stærkt. Jeg rettede bare bilen op, og så røg vi ud over en halvanden meter bred grøft med 150 km/t. Venstre forhjul ramte grøften, og det hårde slag skød støddæmper og fjederben op gennem motorhjelmen og ind i forruden. Fjederbenet sidder i en brudplade, der er fremstillet til at knække først, så der er ikke en eneste bule eller noget andet, der er bøjet i bilen. Det er billigt sluppet.”


Esben Hegelund og Preben Jensen sluttede løbet med at sætte 11. hurtigste tid

Den tredje Peugeot 207 Super 2000 i teamet havde også et nyt mandskab i kabinen. Det var Esben Hegelund og Preben Jensen fra Hadsten og Nibe, og de sluttede løbet på en generel 58. plads, men scorede dog værdifulde DM-point som sjettebedste hold i 4WD-klassen.

”Løbet var en blandet oplevelse, men jeg vil sige, at det har været en god oplevelse. Vi har haft nogle udfordringer og nogle uheld undervejs, og det viser sig, at vi har haft et problem med styretøjet, som vi har døjet med under det meste af løbet, men da det blev løst, gik det rigtig godt til slut,” siger Esben Hegelund.

”Det er en fantastisk bil at køre i. Den styrer og bremser jo, så det sortner for øjnene. Det kan man næsten ikke forestille sig. Det er klart, at når vi synes, at vi skal bremse, så kan vi godt trække den 20-30 meter længere. Den kræver lige noget tilvænning, men på den sidste prøve havde vi fået rytme i bilen, så vi kørte på ellevtebedste tid generelt, og det er vi rigtig godt tilfreds med, specielt med det tyske felt. Det er nogle rigtigt skrappe kørere, så det har bare været super.”


Kjeld Seidler og Allan Røntved var hurtigst i deres klasse på første hastighedsprøve

Hos Peugeot Sport Dealer Team DK har teamkoordinator Kjeld Seidler fra Holmegaard valgt også at være aktiv kører i år, hvor han har indledt et samarbejde med Allan Røntved fra Haslev.

”Vi havde besluttet os for at tage det stille og roligt på de fire første prøver, da det var vores første løb sammen, men at vi så var suverænt hurtigste bil i klassen på første prøve, var bare overraskende,” siger Kjeld Seidler. ”Men på prøve 2 begyndte motoren at sætte ud, og da der stod røg ud af den, stoppede vi. Men jeg synes, at vores samarbejde fungerede godt, så vi er meget fortrøstningsfulde.”

Peugeot Sport Dealer Team DK


Læs mere om:
 • Allan Røntved
 • Christian Jensen
 • Esben Hegelund
 • Ib Kragh
 • Kjeld Seidler
 • Søren Tøndborg
 • Schleswig
 • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: