Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Kort premiere

DM Rally 
29/03/11 

- for Klaus Hammer og Finn Thomsen ved DM i rally
Efter et par års fravær vendte Pole Position Denmark i weekenden tilbage i kampen om et dansk mesterskab – Mekonomen Rally Championship – hvor det første løb dog blev kørt lige syd for den dansktyske grænse i Slesvig. Pole Position Denmark er i dette mesterskab repræsenteret af Klaus Hammer fra Espergærde og Finn Thomsen fra Oksbøl samt ikke mindst en gul og sort Fiat Grande Punto, der virkelig formåede at vække opsigt i feltet.
 


Pole Position Denmarks frække Fiat Grande Punto fik megen opmærksomhed ved

Desværre fik de mange tilskuere kun beskeden mulighed for at se den frække rallybil, for allerede på den anden hastighedsprøve måtte Klaus Hammer og Finn Thomsen opgive den videre deltagelse med et ødelagt forhjulsophæng.

”Vi har lidt uro i bilen på prøve 1, men fik styr på det i løbet af prøven. Da vi startede på prøve 2, gik det bare super, men en tredjedel inde på prøven kom der et knald fra venstre forhjul,” fortæller Klaus Hammer. ”Vi fortsatte i uændret fart, men et par kilometer længere fremme kunne vi se, at der var noget galt. Det viste sig så, at den forreste støddæmper i venstre side var knækket oppe i topmonteringen. Vi kunne desværre ikke komme videre, da det kun var fjederen, som holdt spindelhuset og dermed hjulet på plads.”

Halvanden hastighedsprøve blev det derfor kun til for duoen fra Pole Position Denmark, men selv om de kun nåede en brøkdel af det 250 km lange løb, var det en meget positiv oplevelse for parret.


Henrik Lind ønsker Klaus Hammer held og lykke inden starten på løbet

”Det er en fantastisk bil med masser af potentiale,” siger Klaus Hammer om teamets nye Fiat Grande Punto. ”Vi var ellevtehurtigste på første prøve i DM-feltet, og det er på niveau med vores tidligere Mitsubishi, så det er et godt nulpunktet, vi kan arbejde ud fra. Jeg kan kun se, at vi løfter det fremadrettet. Det er der ingen tvivl om.”

”Jeg er også fortrøstningsfuld, for det gik faktisk OK,” tilføjer Finn Thomsen. ”Det er en helt anden type bil, og man kan godt mærke, at Klaus ikke er vant til den type bil, den type gearkasse, og en bil, der styrer og bremser så godt. På prøve 1 skulle han lige lære at skifte gear. Det gik så rigtig godt på prøve 2, og det skal nok blive godt. Det er jeg sikker på.”

Fra Pole Position Denmark skal der lyde et stort tillykke til vinderne af DM-premieren, Brian Madsen og Jens Christian Anker. Næste løb i Danmarksmesterskabet i rally – Meknomen Rally Championship – køres ved Juelsminde i midten af maj.

Pole Position Denmark


Læs mere om:
 • Klaus Hammer
 • Schleswig
 • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS