Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Talentholdet sejrede igen

DM Rally 
29/03/11 

Simon Larsen på en stor udfordring i Tyskland
Dansk rallysports yngste og mest talentfulde rallymandskab, 20-årige Simon Larsen fra Nykøbing Falster og 17-årige Nicklas Daugbjerg fra Fuglebjerg, var i weekenden på deres hidtil største opgave, da de stillede til start i Wikinger Rally i Tyskland. Løbet havde 100 deltagere og talte til både tysk og dansk rallymesterskab. Undervejs skulle der køres en hård nat-etape på særdeles krævende små tyske landeveje.
 


Dansk Automobil Sports Union har store forventninger til de unge talenter, rallykører Simon Larsen (til højre) og codriver Nicklas Daugbjerg.
(Foto: Michael Eisenberg)

Men Larsen og Daugbjerg levede flot op til udfordringerne: I deres første udenlandske løb blev de i deres Suzuki Swift 1.6 Sport bedste danske hold i klassen for standardbiler under 1600 ccm. Dermed har de en god mulighed for at genvinde deres mesterskab i denne klasse.


Starten er gået til endnu en hurtig hastighedsprøve for Simon Larsen og Nicklas Daugbjerg.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Det var en udfordring i nat, men vi fandt en god rytme i bilen og er otte minutter foran næste danske hold," fortæller en glad Simon Larsen.

"Det gik bedre og bedre, som løbet skred frem," supplerer Nicklas Daugbjerg.


Simon Larsen kørte sin Suzuki Swift frem til en placering som bedste dansker i klassen i Wikinger Rallye.
(Foto: Michael Eisenberg)

Det to kørere er støttet af Dansk Automobil Sports Unions elitesatsning, DASU Challenge, hvor de udover økonomisk støtte får rådgivning om løbsforberedelse, noteskrivning, sponsorsøgning, personlig optræden med mere af Lene Jørgensen og Jens Christian Anker, tidligere og nuværende topcodrivere i dansk rally.

"Vi skal køre tre store udenlandske rallyer i år, og det første er i påsken, hvor vi stiller op i Rallye de Wallonie, der tæller til det belgiske mesterskab," oplyser Simon Larsen.

I Danmark stiller Simon Larsen og Nicklas Daugbjerg op i anden afdeling af danmarksmesterskabet i slutningen af maj.

Noter:

 • Simon Larsen og Nicklas Daugbjerg skal med støtte fra Dansk Automobil Sports Unions elitesatsning, DASU Challenge, deltage i tre store udenlandske rallyer: Rallye de Wallonie og Rallye du Condroz-Huy i Belgien samt South Swedish Rally i Sverige.
 • Desuden deltager de i danmarksmesterskabet i rally i klassen for standardbiler under 1600 ccm.
 • Simon Larsen og Nicklas Daugbjerg kører i en Suzuki Swift 1.6 Sport. Bilen, der er født med 125 HK, yder nu 138 HK under reglerne for standardbiler.
 • Simon Larsen og Nicklas Daugbjerg vandt i 2010 DASU Cup for standardbiler under 1600 ccm. Deres klasse indgår i mesterskabet for tohjulstrukne biler, hvor mange konkurrenter har biler med langt over 200 HK.

Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Schleswig
 • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: