Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Dansk-italiensk samarbejde gav sejr

DM Rally 
28/03/11 

Brian Madsen i spidsen for det danske mesterskab i rally
Et tysk rally, en fransk rallybil indsat af et professionelt italiensk motorsportsteam samt to danske rallykørere i hovedrollen.
Det var ingredienserne, da rallykøreren Brian Madsen fra Slagelse og hans midlertidige codriver Jens Chr. Anker fra Smørum i weekenden tog første stik hjem det tyske Wikinger Rally tællende til Danish Rally Championship.
 


Forrygende kørsel på den tyske nat-etape gav Brian Madsen en føring, han ikke siden slap.
(Foto: Michael Eisenberg)

Brian Madsen stillede op i sit kun andet løb i en Peugeot 207 Super 2000 indsat af Friulmotor i Venedig, men allerede fra første hastighedsprøve fredag aften på de slesvigske landeveje slukkede han for håbet hos sine danske konkurrenter.


For fuld fart gennem tyske landsbyer: Brian Madsen på vej til sejr i sin Peugeot 207 Super 2000.
(Foto: Michael Eisenberg)

"Vi fik en kanon god start og byggede et solidt forspring op i mørket på nogle ret svære, tyske veje. Det betød så, at vi hele lørdagen kunne koncentrere os om at forsvare føringen med et minimum af risiko," sagde en glad Brian Madsen sent lørdag aften ved målet i Süderbrarup i Slesvig.


Med resultatet i Wikinger Rallye har Brian Madsen fået en drømmestart i danmarksmesterskabet i rally.
(Foto: Michael Eisenberg)

Codriver Jens Christian Anker var også en tilfreds mand:
"Det var en fed oplevelse at køre de superkrævende tyske hastighedsprøver i en professionel rallybil," mente den erfarne codriver, der i 2000 blev europamester i rally."


Jens Christian Anker, europamester i rally i 2000, var manden, der læste hastighedsnoterne for Brian Madsen i Wikinger Rallye.
(Foto: Michael Eisenberg)

Brian Madsens forventet værste konkurrent, Christian Jensen i en Peugeot magen til fra det danske Peugeot Sport Dealer Team, blev næstbedste dansker.

For Brian Madsen var det den perfekte start på sæsonen. Han skal køre alle de danske rallyer i Friulmotors Peugeot og vil forsøge at vinde Danish Rally Championship.

Brian Madsen lå i klar føring i det danske rallymesterskab i 2008, da han i næstsidste rally blev torpederet af en uopmærksom bilist på en fynsk motorvej. Det kostede ham mesterskabet. I 2010 vandt han mesterskabet for tohjulstrukne biler, og i år har han fået en drømmestart i det mest prestigefyldte mesterskab for de firehjulstrukne biler.

Wikinger Rallye blev vundet af det tyske stortalent Felix Herbold i en Ford Fiesta S2000 med Brian Madsen som nr. 2 og Christian Jensen som treer.

"Vi ønsker Felix Herbold og codriver Michael Kölbach tillykke, de kørte et meget flot løb," siger Brian Madsen.

100 mandskaber var til start i det tysk/danske rally. Næste løb i Danish Rally Championship finder sted på vejene mellem Horsens og Juelsminde i slutningen af maj.

Noter:

 • Brian Madsen er autoriseret Peugeot-forhandler i Slagelse, hvor han også bor.
 • Jens Christian Anker er værkfører hos Trio Biler i Ballerup og bor i Smørum.
 • Brian Madsen vandt det danske rallymesterskab for tohjulstrukne biler i 2010 med en Peugeot 306 MAXI.
 • I år stiller Brian Madsen op i en lejet firehjulstrukket Peugeot 207 Super 2000 fra Friulmotor i Italien. Hans mål er at blive Danmarks hurtigste rallykører i 2011.
 • Brian Madsen har tidligere vundet to DASU-mesterskaber i Peugeot 106 MAXI.

Danish Rally Championship 2011:
1. afd: 25.-26. marts, Süderbrarup, Tyskland
2. afd: 21. maj, Horsens
3. afd: 18. juni, Sønderjylland
4. afd: 19.-20. august, Slagelse
5. afd: 17.-18. september, Viborg
6. afd: 28.- 29. oktober, Ikast


Michael Eisenberg

Læs mere om:
 • Schleswig
 • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
 •  
   

  DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: