Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Brian Madsen vinder DM-premieren i rally

DM Rally 
27/03/11 

Peugeot-køreren sluttede 16,2 sekunder foran Christian Jensen i Wikinger Rallye
Kampen om årets Mekonomen Rally Championship blev fredag og lørdag skudt i gang med ADAC Wikinger Rallye, der blev kørt øst for Slesvig syd for den dansktyske grænse. To danske mandskaber skilte sig ud. Brian Madsen/Jens Christian Anker, Slagelse/Smørum, holdt over samtlige 12 hastighedsprøver positionen som bedste danske hold, hvor de i mål var 16,2 sekunder foran Christian Jensen/Søren Tøndborg, Ans/Tøndborg. De to hold sluttede generelt som nummer to og tre i løbet, kun overgået af Felix Herbold/Michael Kölbach, begge Tyskland.
 

”Det var en super, super fin sæsonstart til trods for, at vi havde flere udfordringer, end vi havde regnet med, men vi er superglade for resultatet,” sagde Brian Madsen, efter at han på målrampen havde modtaget pokal og havde sikret sig de første 20 DM-point i 4WD-klassen.


Brian Madsen/Jens Christian Anker vandt første afdeling af Mekonomen Rally Championship.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi måtte skifte bremser efter hver anden prøve, og det betød, at jeg ikke havde den bremseeffekt, som jeg gerne ville have, og det er meget udfordrende. Det ved alle rallykørere, og så begynder man at tvivle på det hele. For hver anden prøve måtte vi skifte bremserne, og så havde vi også to afkørsler, og dem er jeg ellers ikke kendetegnet for at have. Det har nok været en kombination af bremseproblemerne og om jeg har hørt efter noterne.”

Grundlaget for sejren i DM-premieren sikrede Brian Madsen/Jens Christian Anker sig fredag aften, hvor de første fire af de i alt 12 hastighedsprøver blev kørt. Her fik de opbygget et forspring på 35 sekunder, som Christian Jensen/Søren Tøndborg så brugte lørdagen på at halvere.

”Det var fredag, at vi taber motorløbet, andet kan jeg vist ikke sige,” tilstod Christian Jensen. ”Vi kører med en helt ny bil, hvor der var mange småjusteringer med bilen, og vi var rustne og var bare ikke klar fra start.”

Den danske del af ADAC Wikinger Rallye lignede en større triumf for familien Madsen. Lillebror Kim Madsen, Sorø, og dennes codriver Kasper Sørensen, Sorø, lå gennem størstedelen af løbet på tredjepladsen, men på næstsidste hastighedsprøve røg de ned som nummer fire – en placering som de ikke fik, da holdet udgik en kilometer inden mål!


Max Christensen/Ole R. Frederiksen avancerede under løbet til en tredjeplads.
(Foto: Morten Alstrup)

Det var Max Christensen/Ole R. Frederiksen, Svenstrup/Skibby, som passerede dem efter en noget svag start på løbet.

”På de sidste hastighedsprøver fik vi bilen til at køre ordentligt igen med de rigtige bremsepunkter,” siger Max Christensen. ”Jeg må nok indrømme, at vi ikke havde nået Super 2000-bilerne med de prøver, der er her i løbet. Det er meget snørklede prøver, som ligger godt til de biler, og samtidig synes jeg også, at vi mangler lidt effekt i vores bil.”

Benny Pedersen/Ditte Kammersgaard, Esbjerg/Grindsted, tog en overraskende fjerdeplads blandt danskerne og sikrede sig dermed føringen i Danmarksmesterskabet i tunet national, mens Frank Nielsen/Børge Jensen, begge Odder, med en sjetteplads lagde sig i front for 2WD-mesterskabet. I klassen for standard national er det søn-og-far-parret Morten og Frits Grove Nielsen, begge Fårvang, der nu fører. Endnu en overraskelse sørgede DM-debutanterne Heino Mejer/Christian Fisker, Horsens/Østbirk, for, da de i deres klassiske Volvo blev næstbedste danske hold.

Resultatet af første afdeling af Mekonomen Rally Championship:

Pl. Kører / Navigatør Mærke Tid
1 Kim Madsen/Jens Christian Anker Peugeot 207 Super 2000 1:21:02,4
2 Christian Jensen/Søren Tøndborg Peugeot 207 Super 2000 1:21:18,6
3 Max Christensen/Ole R. Frederiksen Subaru Impreza 1:24:19,8
4 Benny Pedersen/Ditte Kammersgaard Peugeot 106 1:26:44,1
5 Heino Mejer/Christian Fisker Volvo 242 Turbo 1:27:22,8
6 Frank Nielsen/Børge Jensen Citroen C2 R2 Max 1:27:34,2
7 Jens Chr. Pilgaard/Carsten Bjerregaard Mitsubishi Lancer Evo 9 1:28:57,4
8 Lars Kragh/Jess Larsen Porsche 996 GT3 1:28:58,0
9 Jesper Bisted/Leif Heick Peugeot 206 Super1600 1:29:37,6
10 Kurt Mejer/Bo Mølgaard Jensen Volvo 242 1:29:57,7

Næste afdeling af Meknomen Rally Championship køres i maj ved Juelsminde.

DRC

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: