Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Fortsætter hvor han slap

Formel 1 
27/03/11 

Sebastian Vettel henter overlegen sejr i Australien
Det var den regerende mester og indehaver af pole position, Sebastian Vettel, der kom bedst fra start, kontrollerede løbet og vandt, da alle spørgsmålene omkring den forestående sæson skulle besvares. Svarene var tilgengæld ikke ensidige - udover at Red Bull og Vettel kan blive svære at slå
 

Andre spørgsmål om dæk, vinger og KERS blev ikke rigtig besvaret. Ikke entydigt i al fald. Vingerne først - de måtte åbnes ned ad langsiden, når man var mindre end et sekund efter den forankørende. Og åbnet blev den, og det er ganske tydeligt for seererne derhjemme. Om den hjalp noget er mere tvivlsomt. Button bentyttede flittigt muligheden og en enkelt gang virkede det som om den hjalp ham forbi Massa - mens det andre gange ikke virkede som det hjalp meget. Den bedste indikation på at der faktisk er en virkning, må være at kørerne blev ved med at bruge det.

KERS virkede heller ikke som om det var voldsomt meget i fokus, men det var dækkene derimod. Første punkt på dagsordenen må være at gøre markeringeren mere tydelige - Pirelli har lavet nogle fine farvekoder, der er ret nemme at forholde sig til, når bilen altså holder stille - i fuld fart, er det straks lidt sværere.

Derudover virkede det ikke som om de gav ret meget til løbet når det kom til stykket. At Vettel vandt fra pole, foran Hamilton, giver i sig selv en indikation af at der ikke er tale om en stor revolution. Og det skal det vel ret beset heller ikke være. Den endelige dom må vi vente nogle løb med at fælde, men indtil videre er indtrykket at det giver mange pitstop, men ikke nødvendigvis mere drama.

Den manglende spænding i front, blev til dels kompenseret af flere gode dueller længere nede i feltet. Specielt Jenson Button og Massa havde i de tidlige omgange en god duel, den endte dog med straf til Button, der måtte skyde genvej gennem et sving.

Også Barrichello blev straffet - for at skubbe Rosberg af banen. Dermed fuldendte han en elendig weekend for Williams, hvor han selv fejlede i kvalifikationen og teamkammeraten, debutanten Maldonado røg af på første omgang.

Også Michael Schumacher blev offer for en kollision, i starten blev han ramt af en Toro Rosso, og måtte skifte dæk allerede efter første omgang. Dermed var han så langt bagud at det egentlig var ligegyldigt - og ikke mange omgange senere kørte han i pit og hold fyraften.

Dagens overraskelse - af den positive slags, finder vi på podiet, ved siden af mestrene Vettel og Hamilton. Det var russeren Petrov, der vekslede sin overraskende 5. plads i kvalifikationen til en 3. plads i løbet. Den præstation kan der ikke sættes mange fingre på. Efter en middelmådig debut sæson, virker han klar til noget mere i år. Og efter en tid, hvor først Kubica er belvet sygemeldt, og Heidfeld fejler i kvalifikationen, er det imponerende at russeren så redder det hele med en 3. plads. Længere nede sluttede Heidfeld på en skuffende 14. plads.

Fernando Alonso er sikkert også skuffet, selvom han sluttede på en 4. plads - men en 4. plads er bare ikke godt nok i Alonsos øjne. Det største problem må være at Ferrari raceren tydeligvis ikke var helt så hurtig som konkurrenterne.

Også Mark Webber på en 5. plads var sikkert en skuffelse. Han kørte med en anden dæk-taktik end Vettel - brugte de hårde dæk midt i løbet i stedet for mod slutningen, men det virkede ikke som om det var nogen større fordel.

Button endte på 6. pladsen, efter sin straf - tidligt i løbet var han fanget bag en tydeligt langsommere Massa, og sammen med straffen forhindrede det ham i en topplacering - og det er sådan set godkendt. Der var tydeligvis mere potentiale i både mand og bil.

På de to næste pladser finder vi Sauber kørerne med debutanten Perez forrest. Samme Perez gjorde sig bemærket med sin uimponerede kørsel og det at han kun kørte i pit en enkelt gang. Han skal nok blive spændende at følge.

Felipe Massa fik en god start på løbet og endte alligevel på en 9. plads og dermed beskriver man ret godt Massas generelle situation, han har talenter, men når det virkelig gælder, er han sjældent i nærheden.

Det sidste point gik til Buemi i Toro Rosso, en fin start på sæsonen for både kører og team.

Alt i alt blev løbet på Albert Park en ganske underholdende start på sæsonen, den giver løfter - men også grund til bekymring. Det kan være at kampen bliver tæt, når begge McLaren racere og begge Red Bull racere er med i front. Det kan også være at Red Bull er så overlegen at sæsonen kan blive meget lang for en sofatilskuer.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Albert Park
  • 27/03/11 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •