Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Bisted Motorsport klar til ny sæson med ny rallybil

DM Rally 
24/03/11 

Den 28-årige rallykører fra Horsens, Jesper Bisted, er nu klar til den næste store udfordring i sin rallykarriere. Når han i den kommende weekend tager hul på årets sæson i Danish Rally Championship, bliver det bag rattet af hans hidtil hurtigste rallybil – en Peugeot 206 Super 1600.
 


Jesper Bisted og Leif Heick udgør i år makkerparret hos Bisted Motorsport

”Det er næste trin i min rallysatsning,” fortæller Jesper Bisted, som sidste år sluttede lige udenfor medaljerækken i 2WD-klassen i sin Citroën C2. ”Da jeg begyndte i min Citroën var det med en treårig plan, hvor jeg skulle udvikle mig og blive klar til at køre noget hurtigere, og det er jeg nu.”

Selv om den friske grønne farve, der er Bisted Motorsports varemærke, naturligvis er blevet videreført til den nye Peugeot 206 Super 1600, er der ikke mange lighedspunkter mellem den gamle og nye rallybil.

”Det er en rigtig fin rallybil, der styrer helt anderledes end den gamle,” fortæller Jesper Bisted. ”Den er meget hurtigere i optrækket, og den er helt anderledes i indstyring og bremsning. Den bremser helt fantastisk, så mine normale bremsepunkter skal virkelig flyttes meget.”

Det er dog ikke kun Peugeoten, der bliver nyt fast indslag for Jesper Bisted i år. Det gør den tidligere Danmarksmester Leif Heick fra Hejnsvig også. Han indtager observatørsædet.

”Jeg kørte med Leif allerede ved DM-løbet sidste år i Bramming, og da min faste codriver fra sidste år, Arne Pagh, gerne ville prioritere sine andre aktiviteter som dommer, har jeg lavet en aftale med Leif,” forklarer Jesper Bisted. ”Leif og jeg går godt i spænd. Han er en hyggelig fætter, og så er han tilmed dygtig, så jeg forventer, at han kan lære mig lige så meget, som Arne kunne.”


Det er denne Peugeot 206 Super 1600, Jesper Bisted skal køre i årets løbsserie

Det nye makkerpar har allerede tilbragt en testdag sammen i den hvide og grønne Peugeot 206 Super 1600, inden det går løs med Wikinger Rallye fredag og lørdag.

”Målsætningen er at gennemføre og få en rimelig placering og nogle kilometer i bilen. Vi skal gerne i top 3 blandt 2WD-kørerne,” siger Jesper Bisted.

”Det gælder for os om at høste nogle flere erfaringer med bilen, som vi har overtaget forholdsvis sent. Vi starter med en ændret undervogn på bilen, og når vi kommer hjem fra løbet, vil vi benytte de godt to måneders pause til næste DM-løb til at foretage en række opdateringer.”


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: