Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Touring Car Championship

Nykjær: ”De har fået øje på mig i Seat-lejren”

WTCC 
22/03/11 

Michel Nykjær kom godt fra start, da årets verdensmesterskab for standardvogne søndag aften blev indledt. På Curitiba-banen i det sydlige Brasilien blev det i det første løb til en ottendeplads og en position som næstbedste privatkører for racerkøreren fra Næstved, der desværre måtte udgå af andet løb efter et uheld med en konkurrent. Men inden da havde han vist sig at være fuldt konkurrencedygtig med de øvrige Seat-kørere, der bl.a. tæller de to tidligere Formel 1-kørere, Tiago Monteiro og Gabriele Tarquini.
 


Michel Nykjær blev næstbedste privatkører i det første af søndagens VM-løb i Brasilien
(Foto: FIA WTCC)

”Jeg tror, at de har fået øje på mig i Seat-lejren efter denne her weekend,” fortæller Michel Nykjær fra Brasilien. Lørdag præsterede han under tidtagningen at sætte hurtigste tid blandt Seat-kørerne, mens han i det første af søndagens løb kun var få tiendedele langsommere end den tidligere verdensmester Gabriele Tarquini.

”Seat-folkene blev lidt overraskede efter tidtagningen, og det gik da heller ikke ubemærket hen, at jeg sluttede det første løb lige i bagkofangeren på Tarquini,” siger køreren fra Pole Position Denmark.

Ligesom sine mærkekammerater måtte Michel Nykjær dog konstatere, at Seats gamle racermotor mangler hestekræfter i forhold til de nye motorer, som konkurrenterne allerede i denne weekend tog i brug.

”De nye motorer er meget hurtigere, og jeg tror faktisk ikke, at de kører med fuld gas endnu,” vurderer Michel Nykjær. ”Vi får virkelig problemer med dem i de næste par løb, men vi er heldigvis med i top 10. Men indtil vi får vores nye motor senere på sæsonen, har vi fået noget at kæmpe med.”

I begge løb måtte den tidligere dobbelte DTC-mester lide den tort at se sig passeret af konkurrenter, der en for en kunne udnytte deres kraftoverskud til at køre forbi ham. En af dem, som gik forbi ham, var landsmanden Kristian Poulsen, og netop den overhaling endte med at koste Michel Nykjær den videre deltagelse.

”Jeg skulle måske have ladet Kristian passere, men han laver en oversatsning og ryger for langt ud,” forklarer Michel Nykjær. ”Jeg dykker indenom og presser ham måske for meget, men han lukker døren og så ramler vi sammen.”

Næste løb i FIA’s officielle verdensmesterskab køres i påsken på Zolder-banen i Belgien.


Læs mere om:
  • Michel Nykjær
  • Pole Position Denmark
  • Curitiba
  • 20/03/11 - Curitiba - WTCC - FIA VM
  •