Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Klaus Hammer og Finn Thomsen repræsenterer Pole Position Denmark i rally-DM

DM Rally 
22/03/11 

I den forgangne weekend begyndte Pole Position Denmark sit internationale program med Michel Nykjær ved VM i Brasilien. I den kommende weekend tages der så hul på det danske program, selv om det også sker udenfor landets grænser. Helt præcis i det gamle Sydslesvig. Her skal Pole Position Denmarks nye samarbejdspartner Hammer Motorsport med duoen Klaus Hammer og Finn Thomsen i kamp i årets første DM-rally.
 

”Det er en naturlig udvikling af Pole Position Denmark at føre teamet mere ind i Danmark, efter at vi sidste år kun koncentrerede os om WTCC,” siger Henrik Lind fra Pole Position Denmark.


Endnu kan Klaus Hammer og Finn Thomsen ikke løfte hele sløret for deres rallybil, men designet bliver et af de mest opsigtsvækkende i dansk rally

”Samarbejdet med Hammer Motorsport er det rigtige for begge parter, og jeg tror på, at vi sammen kan løfte opgaven med at gøre Pole Position Denmark til et af de førende teams i både ind- og udland i de klasser, vi kører i. Mit første indtryk af Hammer Motorsport er meget positivt, og jeg glæder mig til at blive en del af dansk motorsport igen efter i flere år at have bakket op om Michel Nykjær i DTC.”

Ligesom Michel Nykjær i sin danske karriere kæmpede med om det fornemmeste mesterskab herhjemme, skal Klaus Hammer og Finn Thomsen fra henholdsvis Espergærde og Oksbøl nu gøre det. Det sker bare i Danish Rally Championship, hvor de deltager i den absolutte topklasse for 4WD-biler i en Fiat Grande Punto – et helt nyt bekendtskab.

”Indtrykket af den nye rallybil er meget, meget positiv,” siger Klaus Hammer, der sammen med Finn Thomsen testede bilen på Lindtorp Flyveplads i lørdags. ”Jeg havde ikke kørt i bilen før i weekenden, men det, der mødte os, var meget opløftende.”

”Jeg føler mig mere veltilpas i bilen end i min tidligere gruppe N-bil. Hvor en gruppe N-bil nogle gange har sit eget liv, gør den nye bil det, som jeg beder den om, og det er meget tillidsvækkende. Jeg har en virkelig god mavefornemmelse og ser meget frem til vores nye samarbejde med Pole Position Denmark og også til mit samarbejde med Finn.”

Finn Thomsen er ny codriver ved siden af Klaus Hammer. Men han er langt fra ny i rallysporten. Mere end 20 års erfaring har han som observatør, hvor det er blevet til flere Danmarksmesterskaber.

”Det hele er stort set nyt for os alle sammen i teamet,” siger Finn Thomsen, ”så første løb bliver en slags udvidet test. Klaus og jeg har ikke siddet sammen i en bil før, så det skal også prøves af. Servicefolkene har heller ikke prøvet at arbejde med sådan en fabriksracer, for der er mange nye ting, man skal være klar over, så vi står overfor en stor udfordring.”

Teamet er nu i gang med de sidste forberedelser inden Wikinger Rallye, der starter fredag. Rallybilen har fortsat fast ophold hos Kellmann Skilte i Struer, der har stået for dekoration af såvel den som transporteren.

”Den sidste del af dekorationen er endnu ikke færdiggjort, men ud fra de designs, vi har set, kan der vist ikke være nogen tvivl om, at vores bil bliver en af de mest opsigtsvækkende i feltet,” fortæller Finn Thomsen.

Udover Kellmann Skilte indgår Mekonomen, Yokohama, Mascot, Eibach og Selenia som de vigtige partnere i Pole Position Denmarks og Hammer Motorsports satsning i Danish Rally Championship.

”Vi har en målsætning om generelt at komme blandt de 5-6 bedste for hele sæsonen, og kan vi allerede gøre det i Wikinger Rallye, vil det være perfekt,” siger Finn Thomsen.

”Det er altid svært at vurdere mulighederne, for selv om jeg føler mig rigtig godt tilpas i bilen, ved jeg ikke, hvad farten rækker til i feltet,” tilføjer Klaus Hammer. ”Men mere end nogensinde glæder jeg mig som et lille barn til at komme ned at køre PlayStation i Tyskland. Den fornemmelse har jeg ikke haft i maven i de sidste par år. Det kan godt være, at bilen er lidt underspillet, men det er en god bil!”

Peter Ackermann


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: