Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Nye kørere i spil om Danmarksmesterskabet

DM Rally 
23/03/11 

Klassen for de to-hjuls-trukne rallybiler skal i år have en ny Danmarksmester
Danmarksmestrene i rally er ikke bare landets hurtigste med et rat mellem hænderne. De hører også til den gruppe danskere, der jagter den næste udfordring. Og det er der tre af sidste års fire Danmarksmestre, som gør, når sæsonen på fredag starter med Wikinger Rallye i Nordtyskland.
 

Karl-Åge Jensen, Viborg, har efter sit ottende Danmarksmesterskab valgt at koncentrere sig om arbejdet bag kulisserne i Danish Rally Championship, men derfor vil topklassen for de firhjulstrukne biler alligevel have en Danmarksmester i feltet, når sæsonens skydes i gang med ADAC Wikinger Rallye i weekenden. Det er Brian Madsen, Slagelse, der dog ikke forsvarer sin 2WD-titel, men i stedet angriber 4WD-kronen. Men når Brian Madsen vælger at kæmpe med om 4WD-titlen, kan han ikke forsvare sin 2WD-titel blandt de to-hjuls-trukne biler. Alligevel vil der også være en Danmarksmester her.


Carsten Jensen/Michael Fasterholdt gør efter sidste års DM-sejr i tunet national et angreb på 2WD-klassen med denne Renault Clio

Det er Carsten Jensen, Holstebro, som efter sidste års DM-titel blandt de tunede biler i den nationale klasser er skiftet til den internationale 2WD-klasse med en ny Renault Clio R3.

”Jeg har valgt at starte i 2WD-klassen med en helt nyt Renault Clio,” fortæller Carsten Jensen, der dog er lettere stresset i disse dage. ”Før jul hentede jeg min nye bil i papkasser, og så har vi ellers bygget på den siden. Jeg har bl.a. fået Oreca til at gøre motoren færdig, så den er optimal. Men motoren er ikke ankommet endnu!”

Netop Oreca har mange jern i ilden og kender til motorsporten. Det var deres sportsvogn, der i weekenden vandt 12-timers løbet på Sebring i USA.

”Motoren skulle gerne være på vej med TNT fra Frankrig, så vi er lidt spændte,” siger Carsten Jensen. ”Normalt er jeg en meget rolig mand, men jeg skal da indrømme, at dette her godt kan få blodtrykket til at stige. Men hvis bare vi har motoren onsdag, så er vi klar til start i Wikinger Rallye.”


Jesper Bisted/Leif Heick byder ind på DM-guldet i 2WD-klassen med denne Peugeot 206 Super 1600

Carsten Jensen og hans makker Michael Fasterholdt, Billund, er ikke det eneste nye hold, der vil kæmpe med om Danmarksmesterskabet i 2WD-klassen. Det vil Jesper Bisted, Horsens, også. Han starter i en Peugeot 206 Super 1600.

”Det er en helt ny bil for mig, så Wikinger Rallye bliver for mig et løb, hvor det gælder om at lære den at kende,” siger Jesper Bisted, der er skiftet fra en Citroën C2, ligesom han i Leif Heick, Hejnsvig, har fået ny codriver.

”Leif og jeg går virkelig godt i spænd, så jeg tror, at vi kan gøre det godt. Men det er selvfølgelig en ny bil, vi starter med, så vi kommer nok til at skulle bruge det første løb til at lære bilen og hinanden. Men der er ingen tvivl om, at vi dels vil gennemføre og få noget erfaring, dels vil sikre os et godt resultat. Vi skulle gerne slutte blandt de tre bedste hold i 2WD-klassen.”


Kim Wentzel/Lene Otto er med i toppen af opgøret om Danmarksmesterskabet for 2WD-biler

Blandt de andre mandskaber, som forventes at være med i topkampen om 2WD-mesterskabert ved ADAC Wikinger Rallye er Kim Wenzel/Lene Otto, Hillerød/Fredensborg, og Frank Nielsen/Børge Jensen, Odder/Odder. Begge mandskaber kører i Citroën C2, men sidstnævnte mandskab blev sidste år mestre i deres klasse.


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: