Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford

Struer Kart Racing udvider med Formel Ford

Formel Ford 
23/03/11 

Det meget anerkendte kartingteam fra Struer, Struer Kart Racing, udvider nu deres interesser med en rigtig racerbil af mærket, Formel Ford.
 

Formel Ford er den eneste formelklasse i Danmark. Bilerne kører med 2 forskellige motortyper, en 1600ccm og en 1800ccm. Bilerne er rigtigt hurtige, da de kun vejer omkring 450 Kg og har ca. 150 HK.


Mikkel O. Pedersen (tv.) og Morten Dons (th.) ved teamets nye Formel Ford, som de begge glæder sig meget til at komme ud og køre race i

Siden Struer Kart Racingʼs start i 2008 har teamet gjort sig særdeles godt bemærket, med resultater som bl.a. Nordisk Mester og Dansk Mester i Rotax Max, i både Mini og Senior kategorien. Teamet har det sidste års tid haft tanker om at udbygge med mere end bare karting, og her er valget faldet på Formel Ford. Formel Ford er det mest naturlige skridt videre efter karting og derfor har team valgt at bruge deres kræfter her, samtidig med at karting delen selvfølgelig stadig fortsættes. En kobling mellem karting og Formel Ford skaber grundlag for at teamet kan iværksætte en seriøs og målrettet karriereudvikling med teamets kørere.

Teamet har derfor indkøbt en Formel Ford af mærket Vector med en 1800ccm Zetec motor, som i 2011 vil blive kørt af Morten Dons. Morten havde i efteråret en enkelt test i en Formel Ford, som gik over al forventning og lysten til at køre mere Formel-bil har efterfølgende været rigtig stor. Struer Kart Racing er derfor glade for at kunne hjælpe Morten i gang med at køre endnu mere Formel-bil. Økonomien er endnu ikke helt på plads, til at kunne køre en hel sæson, men vi håber meget på at det kan lykkes. Sæsonens første løb køres på Padborg Park d. 7/8. Maj.

Teamets helt unge kører, Mikkel O. Pedersen, vil på sigt også prøve kræfter med Formel Ford, når han bliver gammel nok. I 2011 skal han køre i den nye DASU/DINO Talent klasse. Følg teamet på www.struerkartracing.dk.

Struer Kart Racing


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Morten Dons
  •