Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Classic Race Aarhus

HKH Prins Joachim starter i Classic Race Aarhus

Classic Race
Aarhus 

20/03/11 

CRAARacerprinsen er med i racet ved Mindelunden den 13.-15. maj
Tilmeldingerne til den anden udgave af Classic Race Aarhus, der køres den 13.-15. maj på gadebanen omkring Mindelunden i Aarhus tikker stille og roligt ind. De kommer fra nær og fjern.
 

En af tilmeldingerne kommer fra en deltager, der har tilbragt mange somre som nærmeste nabo til Kongevejen, der sammen med Strandvejen, Oddervej og Carl Nielsens Vej indgår i Europas vel nok kønneste racerbane. Hans Kongelige Højhed Prins Joachim bliver nemlig atter at finde på startstregen, når årets Classic Race Aarhus om to måneder går løs.

Ligesom sidste år stiller han til start i sin Lotus Cortina fra 1965, og ligesom sidste år er han ikke med som fyld. Han kører for at vinde. Og det har han været god til.

Startnummer 65

HKH Prins Joachim var æresgæst, da der for 15 år siden første gang blev kørt gadeløb for historiske racerbiler herhjemme. Og der gik ikke mange timer, inden han bevægede sig fra æreslogen til en plads langs banekanten, hvor han flagede kørerne i mål.


Startnummer 65 på siden af den flødefarvede Lotus Cortina er blevet HKH Prins Joachim monogram indenfor racerverdenen
(Foto: Morten Alstrup)

Men at holde et flag i hånden var ikke nok for racerprinsen. Han viskede nogen i øret om, at han godt kunne tænke sig selv at køre race – rigtigt race – i en historisk racerbil. Nogle år senere sad han så bag rattet af den hvide Lotus Cortina fra 1965 med det startnummer 65 på siden, der som et andet royalt monogram er blevet hans kendetegn i motorsporten.

Og Prins Joachim kan give gas. Det viser hans resultater på racerbanen.

Tre gange mester

Efter et par år kunne HKH Prins Joachim på Ring Djursland for første gang bestige det øverste trin på podiet som tegn på, at han havde slået alle de andre i feltet. Nogle år senere var det første mesterskab i hus, da han i 2005 vandt Dansk Automobil Sports Unions mesterskab for historiske biler bygget i 1965 eller tidligere.

Mesterskabet i 2005 har dog ikke været en enlig svale. Såvel i 2007 som i 2009 tog HKH Prins Joachim titlen i selvsamme klasse.


Smilet var stort og latteren høj, da HKH Prins Joachim sejrede i premiereudgaven af Classic Race Aarhus. Her med rådmand Marc Perera og tidligere borgmester Flemming Knudsen.
(Foto: Morten Alstrup)

Men når racerprinsen i midten af maj stiller op til race ved Mindeparken, har han ikke gjort det let for sig selv. HKH Prins Joachim har nemlig også tilmeldt det øvrige mandskab fra Cortina Racing. Det er bl.a. Adam Davidsen Siesbye, København, og Martin Berner, Rønnede, og netop sidstnævnte er en giftig herre. I 2004 og 2006 vandt Martin Berner nemlig mesterskabet. Foran HKH Prins Joachim …

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  • Mindeparken (Gadeløb)
  • 15/05/11 - Mindeparken (Gadeløb) - Classic Race Aarhus
  •