Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Sebring - tredje officielle test - nat træning

ALMS 
18/03/11 

American Le Mans SeriesMuscle Milk Racing var meget uheldige i dagens første fri træning, hvor der gik ild i mortor regionen af bilen, og der var tvivl om det overhoved var muligt at reparere bilen, men bilen kom tilbage til nattræningen. Det samme gjaldt for Black Swan Racing Porsche der forårsagde en længere pause i forrige session. De kom på banen en lille time inde i nat træningen.
 

Nat træning er obligatorisk for alle der skal deltage i 12 timers løbet på Sebring. Alle kører der skal køre nat session skal have kørt mindst 3 omgange i denne natsession, så derfor er der rigtig mange køreskifte igennem denne session.

Der går desværre ikke lang tid i denne her træning før vi har det første røde flag, og det skyldes at West Lamborghini teamet er kørt af banen ude i sving 17, og bilen har mistet det ene forhjul. Herfter var Krohn Ferrarien der senere i denne session var af banen, men heldigvis uden de store skader

Til gengæld var ikke tilfældet for Jaguar nr. 098 Jaguar der kørte af banen i sving 4, og herfra måtte bilen trækkes tilbage til pitten. Det viser sig efter kort tids undersøgelse i Jaguar pitten at motoren har tabt olietrykket, og det var derfor bilen røg af banen. Desværre for Jaguar teamet er den samme fejl på den anden bil, så de skal i gang med dobbelt motor skifte inden de kan komme videre.

Der var heldigvis ikke nogle problemer for de danske kører. Hverken Jan Magnussen eller Tom Kristensen var ramt af noget i denne fri træning. Hertil var begge hurtigste køre på deres bil, og det betød at Tom Kristensen og Audi nummer 2 var næstehurtigst overall, kun overgået af en fabriks Peugeot. Jan Magnussen var og Corvette nummer 04 var næst hurtigst i GT klassen.

Man kan med rette overveje hvorfor der ikke blev kørt hurtigere i nat?, under de uofficielle test mandag blev der kørt væsentligt hurtigere end der på noget tidspunkt blev kørt i går. Det må betyde at den sidste fri træning i dag skal være hurtigere end det vi så torsdag, fordi det er træningen der lægger op til kvalifikationen der også køres i dag.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  •