Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Super Kart

En ren rutsjebanetur

World
Super
Kart 

17/03/11 

Jacob Nørtoft havde masser af fart i gokarten, men blev kørt af banen to gange i samme runde i finalen i weekendens WSK-løb i Italien
 

Sæsonens første afdelinger af mesterskaberne i World Series of Karting har været noget af en rutsjebanetur for den 17 årige gokartkører, Jacob Nørtoft.

Selvom han kører hurtigt - rigtig hurtigt - så har udefra kommende omstændigheder betydet, at han må kæmpe ekstraordinært for de gode placeringer.

Således også i weekenden da Nørtoft deltog i den første afdeling af løbsserien WSK Euro i Sarno, Italien. I første heat fik han ødelagt sin motor. I andet heat blev Nørtoft nr. 18. I tredje heat endte han som 7’er. Og i fjerde heat inden finalerne blev Vemmelev-drengen 4’er.

- Det rakte til en plads i finalen, men kun som nr. 29. Jeg måtte derfor virkelig lægge mig i selen, hvis jeg ville ende med en topplacering. Jeg kørte både hurtigt og godt. Alt gik op i en højere enhed, og jeg endte som nr. 7 i prefinalen, fortæller Nørtoft.

I finalen startede Nørtoft derfor som 7’er, og han fik en god start og kom op som 5’er. Men allerede i første omgang blev han hele to gange kørt af banen af andre kørere. Og så er det en hård kamp at køre sig op blandt de forreste i feltet.

- Efter de to uheld var jeg helt nede som 31’er, men fik god fart i karten igen. Det er dog noget af en rutsjetur at være så hurtig på banen og blive sat så meget tilbage med ét, siger Nørtoft, der efter første afdeling af WSK Euro ligger nummer 10 i det samlede mesterskab.

- Det er slet ingen katastrofe, og jeg kan sagtens køre om en topplacering i det samlede mesterskab. Men jeg burde have ligget noget bedre med den fart, jeg har kørt med... Efter løb som de to seneste, hvad har man da i tankerne, når man kører på banen næste gang?

- Jeg skal bevare overblikket og har heldigvis ingen problemer med at finde de positive tanker frem. Nu har jeg for andet løb i træk ligget blandt de allerbedste på tiden, og jeg har farten til at fortsætte. Så må vi bare krydse fingre for, at jeg slipper udenom ulykkerne, siger Jacob Nørtoft.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •