Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - Int.

Rasmus Wendelboe kører race i Sydfrankrig

207 Spider Cup
Int. 

15/03/11 

... for at varme op til den danske sæson
Der er ikke helt samklang mellem kalenderens annoncering af foråret, og det som vejrguderne præsenterer os for, men alligevel begynder de danske racerkørere at komme frem fra vinterhiet. En af dem, den 17-årige Rasmus Wendelboe fra Roskilde, har netop været to dage på Sturup Raceway ved Malmø for at få vinterstivheden ud af kroppen.
 

”Da jeg kørte kart i England, havde vi Simon Parker - tidligere Formel Ford og Formel Renault kører - tilknyttet teamet, og han lærte mig en masse dengang. Jeg har holdt kontakten, og nu fik jeg chancen for at få ham med til test på Sturup i to dage, så det har givet mig et gevaldigt boost til denne sæson”, fortæller Rasmus fornøjet. Vejret vekslede mellem tørt og vådt, så det var alle facetter af færdighederne, som fik en tur med slibepapiret.


Rasmus og Simon Parker ved bilen i en pause
(Foto: Rasmus Wendelboe)

Der er naturligvis en forskel på testdage og løbsdage, men det er den unge racerkører helt klar over.

”Simon var godt tilfreds med mit arbejde på Sturup, men det er jo kun en slags kravlegård. Det gælder om også at kunne gøre tingene rigtigt, når konkurrenterne sværmer om mig som hvepse om en syltetøjsmad”, griner ynglingen. Derfor drager Rasmus sammen med Simon sydpå til Nogaro på højde med Toulouse for at deltage i åbningsløbet til den europæiske Spider Cup serie i næste weekend.

Simon Parker følger også med, når Rasmus senere på foråret tager til Spa Francorchamps og Monza for at finpudse formen. Det er ikke nogen billig fornøjelse at deltage i internationale løb, men Rasmus forklarer gerne, hvorfor han vil bruge tid og penge på det. ”Mine konkurrenter herhjemme har alle meget mere rutine end mig, så hvis jeg vil have en chance i mesterskabet, så må jeg ud og få de øretæver, der skal til for at hærde mig”.


Rasmus på vej rundt på Sturups fugtige asfalt
(Foto: Rasmus Wendelboe)

Den danske sæson starter på FDM Jyllandsringen i Påsken, og til den tid håber Rasmus, at han er at finde i på en af de forreste rækker i startfeltet.

Gripping Media ApS

Læs mere om:
  • Rasmus Wendelboe
  •