Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Sebring optakt - 2. del

ALMS 
12/03/11 

American Le Mans SeriesOm en uge køres det traditionsrige 12 timers løb på Sebring banen i Florida. Meget tyder på at det bliver et af de mest spændende af slagsen. I hvert fald er der potentiale til at det spændende.
Et næsten rekordstort antal deltagere skal nok skabe stemningen på banen, hvor flere af de deltagende teams stiller op med de seneste nyskabelser.
 

Størst fokus er der selvfølgelig på LMP1 klassen, hvor Audi vender tilbage efter et års pause. Desværre stiller Audi ikke op med deres nye R18 racer, men har valgt at anvende den modificerede R15+ der af mange bliver benævnt som R15++. Først senere kommer R18 i aktion.

De store konkurrenter til Audi vil som vanligt være Peugeot der kommer med deres nye racer. Men også Aston Martin kan med det ændrede reglement være en udfordrer. Da 12 timers løbet er åbningsløb for både American Le Mans Series og International Le Mans Cup serierne, så er der mange af bilerne der også når til Europa senere, ikke mindst til 24 timers løbet på Le Mans.


Den nye Peugeot - kan den drille Audi i år?
(Foto: Peugeot Media)

Et team som man nok skal holde lidt ekstra øje med er Muscle Milk Aston Martin Racing. Teamet havde stor succes i sidste sæson med deres Porsche RS Spyder, som kom på podiet 8 ud af 10 gange. Teamet har nu valgt at tage et spring op i klasse og deltager nu med deres nye Aston Martin racer. Forhåbningerne til teamet er ret store på den amerikanske side af Atlanterhavet.

I LMP2 klassen vil Level 5 Motorsports have fokus på sig. Teamet er rykket op fra LMPC klassen og har lavet aftale med Honda om motorer til Lola chassiset.

GT racing vinder frem over det meste af verdenen, og nye modeller har også fundet vej til Sebring. BMW kommer med 2 nye M3 GT racere til Rahal Letterman Racing teamet og skal forsøge at forsvare den samlede sejr i ALMS serien fra sidste år.


Ny opdateret BMW M3 GT bliver præsenteret på Sebring
(Foto: Motorsporten.dk)

Desuden er det også her at de nye Ferrari 458 GT racere gør deres racedebut. Vi må se om de har forbedret sig siden vintertesten på Sebring banen i februar måned. Det er også her at Jan Magnussen og kollegaerne fra Corvette Racing vil forsøge at generobre terræn. Det gælder både på Sebring og i resten af ALMS serien.


Hvad kan Corvette Racing i år?
(Foto: Motorsporten.dk)

I det hele taget bliver GT klassen værd at holde et ekstra øje med. Bilmærkerne er i år rigt repræsenteret med biler fra Aston Martin, BMW, Corvette, Ferrari, Ford, Jaguar, Lamborghini, Panoz og Porsche. Det største sats kommer vel fra det private West Yokohama Racing som for første gang stiller til start med deres Lamborghini Gallardo.

Dons

Læs mere om:
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  • Sebring 12 timers løbet er lige om hjørnet
  •