Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Deltager begrænsning i IndyCar Series

IndyCar
Series  

20/03/11 

Mens vi både her i Danmark og resten af Europa kæmper med at få fyldt felterne op i de forskellige motorsportsklasser, har man nu det modsatte problem i Amerika - nærmere betegnet i IndyCar Series.
Interessen fra både kørere og teams er så stor at arrangørene nu har måtte lave en begrænsning på antallet af deltagere, for at kunne være på de baner som IndyCar Series mesterskabet benytter.
 

Inden for de sidste sæsoner, er det kun ganske få gange at IndyCar Series feltet har været oppe på, eller over, 26 biler men det er sket.
Interessen for klassen er dog nu så stor at arrangørene er nødt til at reagere på det, og lave en fast adgangs begrænsning.

Denne begrænsning er blevet sat til 26 biler i hele 2011 sæsonen, bortset fra to løb:
Indianapolis 500 løbet på Indianapolis Speedway for som det er tradition 33 biler til start.
Finale løbet på Las Vegas Motor Speedway, hvor der køres om en ekstra præmie på 5 millioner Dollars, får 30 biler til start.

Ud af de 26 pladser, er to af pladserne reserveret til de to foregående års mestre, hvis de deltager.
De næste 22 pladser er forbeholdt de 22 kørere der har scoret flest point i indeværende sæson.
De 2 sidste pladser er til de to bedst kvalificerende kørere, ud af de resterende kørere der prøver at kvalificere sig til det enkelte løb.
Den indbyrdes startrækkefølge firegår naturligvis efter de tider der opnås i kvalifikations kørslerne, her tages der ikke hensyn til hvorfor man er med i racet!

Med disse regler, er der ingen begrænsning på hvor mange teams og kørere der kan tilmelde sig IndyCar Series mesterskabet, modsat Formel 1 hvor der ikke tillades flere kørere end mesterskabet kan rumme.
Derfor vil vi i IndyCar Series mesterskabet kunne opleve at der er mere end de tilladte 26 biler der deltager i de fri træning samt kvalifikationen, men at de kun er 26 der får lov til at stille til start i løbene, altså lige bortset fra løbene på Indianapolis Speedway og Las Vegas Motor Speedway!

"Denne nye procedure vil sikre vores fans at de kun er de bedste kørere og teams der deltager i løbene, og samtidig gør det kvalifikationerne mere spændende at følge" udtaler IndyCar Series arrangøren Brian Barnhart, og han fortsætter - "fakta er at mange af de baner vi benytter ikke kan indeholde mere end 26 kørere, og den samme begrænsning er der på de oversøiske løb, det var disse faktorer der bestemte antallet - 26!"


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Indianapolis Motor Speedway
  •