Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Klargøring til Rallysæsonen 2011

DM Rally 
12/03/11 

- for ASRallyracing
Fuldt rally DM i 2011, samt deltagelse i et par rallysprints året i gennem, det er planen for ASRallyracing i 2011.
Teamets mekanikere havde påbegyndt adskillelse og eftersyn af 106'eren på værkstedet, så den kunne være helt på toppen ved sæsonstarten i forbindelse med rally-DM1, Wikinger Rallye, der afvikles den 24. og 25. marts omkring Süder Brarup i Schleswig i Tyskland, ikke ret langt syd for grænsen.
 

Alex og mekanikerne havde delvis adskilt bilen for at få den gået godt igennem, så småproblemer som vi oplevede i 2010 kunne forebygges.

Men Alex Siersbæk havde en stor overraskelse i ærmerne til alle i teamet.
Lørdag den 26. februar, sådan omkring middagstid ”pingede” der pludselig en MMS ind på mobiltelefonerne hos teammandskabet: Alex havde handlet og indkøbt en ny og større rallybil. Nu skal det være – der skal ”leges” med de store i 2WD-klassen.
Og der var billeder med, blandt andet billedet her der er taget ved afhentningen helt ovre på Falster.


(Foto: ASRallyracing)

Alex har anskaffet en Peugeot 306 Maxi Evo2, bygget i Frankrig med karosseri nummer 61 af de fremstillede. Bilen har kørt i Frankrig og Italien, inden den i 2004 blev hentet til Norge af Rune Danneborg der kørte et par mindre rallies og rallysprints med den inden han solgte den til en dansk kører. Blandt andet konkurrerede vi selv mod den selvsamme bil i Kongensbro 2007, hvor Rune over de 4 heats dog kun kørte 4 – 5 sekunder hurtige end Alex i hans gamle 306 Kit car. Tror nu ikke det skyldes bilen alene – den nye bør kunne køre hurtigere end det ...

Der er store forventninger til bilen, der yder omkring 275 Hk ved ca. 8.500 omdr./minut. Og med den større motor på 1998 ccm, skal den køres lidt anderledes end 106'eren. Blandt andet har den et noget bedre bundtræk, hvilket vi tror passer rigtig godt til Alex, og samtidigt er det jo noget han er vant til fra teamets tidligere 306 kit car.
Bremserne er også i en klasse for sig: Forhjulskalibrene har hver 12 stempler og 6 bremseklodser, så mon ikke, når Alex lige får lært ”ikke at tøsebremse” som Per så pænt kalder det, at der rykkes lidt op i generalklassementet?


(Foto: ASRallyracing)

Al opbygning på bilen er udført yderst professionelt, blandt andet er den udstyret med en bundplade i et kevlarmateriale som beskyttelse under motoren, i stedet for aluminium som er mere almindeligt (red.: tør næsten ikke tænke på, hvad sådan en koster alene, den koster bestemt ikke gratis!) og flere dele er opgraderede til de allerseneste udgaver af slagsen.

Bilen får ”teampremiere” med Alex og Per i den kommende weekend ved et lille rallytest arrangement der afvikles ved Kjellerup lørdag den 19. marts mellem kl. 12:00 og 16:00.
Adressen er Kærsholm Møllevej 4, 8620 Kjellerup (hvis nogen skulle få lyst til at lægge vejen forbi og hilse på teamet).


(Foto: ASRallyracing)

Vi møder op med bilen i dens hvide grundfarve – også til DM1 i Tyskland - men med nye stafferinger og naturligvis sponsorreklamer.
Planen er så at få bilen malet og om dekoreret i den to måneders pause der er mellem DM1 og DM2 i løbskalenderen.

Går det rigtig godt i DM afdelingerne, er der håb for lidt tv-tid, idet TV2 Sport sender fra alle DM-afdelingerne. Lykkes det Alex og Per at være med i front i klassen for 2WD biler, er der derfor en god chance for dette. Vi håber, at vi derved får lejlighed til at vise sponsorernes navne frem på den kanal – og gerne mange gange i løbet af 2011.

ASRallyRacing


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 26/03/11 - Schleswig - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: