Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Hvem er den mest vindende kører på Sebring?

ALMS 
19/03/11 

American Le Mans SeriesSkulle man nu have den opfattelse at Tom Kristensen er den mest vindende kører på Sebring banen i Florida, så er det ikke helt rigtigt.
Han er godt nok den mest vindende kørere når man tæller generelle sejre, men flest sejre totalt tilhører en af Jan Magnussens tidligere teamkollegaer.
 

Kan Tom Kristensen forbedre sin statistik på Sebring banen senere i dag? Det håber alle os med de rød/hvide briller selvfølgelig på. Grunden til forbedringen ligger i statistikken. For han er den mest vindende kører på banen når det gælder generelle sejre, men ikke når det gælder totale sejre.

Tom Kristensen har vundet 5 generelle sejre og det er flere end nogen anden. Nærmeste konkurrent til den plads er hans Audi kollegaer Rinaldo 'Dindo' Capello og Frank Biela som har vundet 4 gange.

'Problemet' for Tom Kristensen er at han ikke har vundet mere end 1 løb i andre klasser end i LMP1. Dykker man lidt ned i statistikken, så er det Johnny O'Connell som har flest sejre totalt på banen. Tom Kristensen deler pt. andenpladsen med Phil Hill. Listen er udarbejdet efter hvem der har vundet først. Men en sejr i morgen tidlig dansk tid vil sikre Tom Kristensen andenpladsen som den eneste.

Fleste sejre på Sebring:

Kører Generel sejre Klasse sejre Total
Johnny O'Connell 1 7 8
Phil Hill 3 3 6
Tom Kristensen 5 1 6
Bob Holbert 0 5 5
Hans Stuck 0 5 5
Rinaldo Capello 4 1 5
Lucas Luhr 0 5 5
Mario Andretti 3 1 4
Olivier Gendebien 3 1 4
Vince Gimondo 0 4 4
Peter Gregg 1 3 4
Hurley Haywood 2 2 4
Hans Herrmann 2 2 4
David Loring 0 4 4
Sascha Maassen 0 4 4
Andy Wallace 2 2 4
Frank Biela 4 0 4
Olivier Gavin 0 4 4
Ron Fellows 0 4 4
Dons

Læs mere om:
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  •