Rally Mexico - søndag

WRC
07/03/11

World Rally ChampionshipSebastian Loeb vinder Rally Mexico
Sebastian Loeb sikre Citroën deres første sejr med den nye Citroën DS3 WRC, men dette skete ikke uden drama, her på sidste dagen af Rally Mexico.
På dagens første af tre prøver ramte uheldet Sebastian Ogier, der ellers havde ført store dele af løbet, men 13 kilometer inde på prøven, mistede han sit venstre forhjul efter et uheld, og var dermed ude af løbet.

Sebastian Loeb – Citroën DS3 WRC.
(Foto: Citroenracing.com)

Dermed kunne Sebastian Loeb, se sig selv på 1. pladsen af rallyet, med nu kun to prøver tilbage, med et forspring på 1,37 minutter til Mikko Hirvonen, med Jari Matti Latvala lige efter på 3. pladsen begge i Ford Fiesta RS WRC.
Petter Solberg var så langt efter tidsmæssigt på 4. pladsen, at han nu satsede på at vinde dagens sidste prøve, som er en Super Special Power prøve, der giver bonus point til de 3 hurtigste, og derfor køre Petter Solberg kun med 1 reservehjul, hvorimod de fleste andre har 2 med sig.

Citroën DS3 WRC - Petter Solberg.
(Foto: Tony Welam / PSWRT)

På dagens anden prøve, var det Ford der kunne glæde sig over, at Jari Matti Latvala vandt endnu en prøve, men ellers ske der ikke de store forskydninger, ud over at Kenneth Block i hans Monster Ford Fiesta, som hele weekenden var ramt af forskellige uheld og problemer, på denne prøve faldt han tilbage på 13. pladsen.

Mikko Hirvonen – Ford Fiesta RS WRC
(Foto: Ford Abu Dhabi World Rally Team)

Dagens sidste prøve, var en Super Special Power prøve på kun 8,28 km, og det var denne prøve hvor Petter Solberg, håbede at skulle score lidt ekstra point, da der som sagt er bonus point, til de 3 hurtigste på denne prøve.
Men Petter Solberg var ikke helt hurtig nok, og måtte nøjes med en delt 2. plads, med Sebastian Loeb med 2,1 sekunder op til dagens overraskelse, som kom fra Mikko Hirvonen, der vandt denne Power prøve, og 3 bonus point til hans mesterskabs point.
Med dette flotte resultat kan han forsat se sig på 1. pladsen i World Rally Championship mesterskabet efter de to første løb i 2011.

Sebastian Loeb vandt dog løbet, og gav dermed også Citroën, den første sejr i den nye Citroën DS3 WRC, hvilket han var meget glad for, men Jari Matti Latvala kunne også glæde sig, over hans flotte 3. plads i rallyet, og hans anden top 3 placering her i 2011, og ikke mindst de 2 prøve sejre i dette hårde rally.

S2000 klassen blev vundet af Nasser Al-Attiyah i Ford Fiesta S2000
Dakar vinderen Nasser Al-Attiyah, vinder S2000 klassen og dermed sin fjrede rallysejr her i 2011!
Juha Hanninen i Skoda Fabia S2000, blev lidt af en skuffelse, og sluttede på 3. pladsen, efter Martin Prokop også i Ford Fiesta S2000.