Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Nicolai Sylvest fortsætter med at imponere

Go Kart 
07/03/11 

Nicolai Sylvest var i sidste weekend til start i første afdeling af WSK Masters i den internationale kartingklasse KF3, som kørtes på La Conca-banen i det sydlige Italien.
Det stod på forhånd klart, at løbet ville være en udfordring for den 13-årige skoleelev fra Jægerspris, da han dels ikke tidligere havde kørt på banen, dels skulle op mod 83 konkurrenterne fra mange forskellige nationer.
 

Nicolai Sylvest kvalificerede sig dog som 17. hurtigste kører i tidtagningen, hvorefter han skulle igennem fire kvalifikationsheat – hvoraf de tre første fandt sted i regnvejr – og her blev det til tre top 5-placeringer og en 12. plads, hvilket rakte til en plads blandt de 34 kørere, som havde kvalificeret sig til deltagelse i såvel prefinalen som finalen.

Ikke nok med det. Den nordsjællandske teenager havde takket være sine resultater fra kvalifikationsheatene også sikret sig en startplacering som nummer seks, helt fremme i tredje række.

”Nicolai var supertændt og superstolt, da han holdt klar på gridden til sit første WSK-løb, hvor der både var TV-transmission og sågar grid girls,” fortæller hans far, Jesper Sylvest.


Nicolai Sylvest får de sidste input af sin mekaniker Christian Markussen.
(Foto: Sylvest Motorsport)

Den unge kartingkører fik en god start på prefinalen, hvor han også leverede et par gode overhalinger, så han kunne krydse målstregen på en sensationel tredjeplads. Det var også fra denne position, at han skulle starte finalen.

”Hvis Nicolai var spændt og stolt, så var det for ingen ting i forhold til, hvordan jeg havde det, og jeg har da trods prøvet en del i min karriere som DTC-kører,” siger Jesper Sylvest.

Desværre var starten på finalen præget af tumult, så Nicolai Sylvest røg 4-5 pladser tilbage, men allerede efter to omgange havde han atter fået kørt sig frem blandt de forreste i feltet, hvor han indtog en fjerdeplads. Men den tætte kørsel havde fået hans frontkåbe til at gå løs, hvilket udløste et flag for teknisk defekt, så en noget skuffet Nicolai Sylvest måtte køre i pit.

Inden dette uheld indtraf, havde han dog fået høstet så mange point, at han nu efter den første af de i alt fem afdelinger i WSK Master indtager en foreløbig ottendeplads.

Men mon ikke den gode start har givet den unge kører lidt selvtillid til næste løb, som allerede skal køres i den kommende weekend?
Det er første afdeling af den prestigefyldte WSK Euro series i italienske Sarno lidt uden for Rom, hvor der er tilmeldt 103 kørere fra hele verden. Løbet kan følges direkte på wskarting.it.

Sylvest Motorsport


Læs mere om:
  • Nicolai Sylvest
  • Sylvest Motorsport
  • La Conca
  •