Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Am

Knækket hjulophæng kostede sejren

Grand Am 
06/03/11 

- for Jan Magnussen
Jan Magnussen og hans engelske holdkammerat Robin Liddell så ud til, at de var på vej mod sejren i anden afdeling af Grand-Am på Homestead ved Miami, Florida, da hjulophænget på deres Camaro GT.R knækkede. Jan Magnussen startede i Camaro’en fra Stevenson Motorsports på pole position efter at have været suveræn i kvalifikationen, og ved første pitstop afleverede han bilen i føring til Robin Liddell.
 

Over distancen så det dog ud til, at det var BMW, der havde den hurtigste bil og Bill Auberlen fra Turner Motorsports kom forbi Liddell og udbyggede en lille føring.


(Foto: Jan Kaiser)

Ved sidste gulflagsperiode skiftede Stevenson Motorsports til friske dæk på Camaroen og det så ud til at være det afgørende træk i kampen om sejren. BMW’en kæmpede på slidte dæk, men netop som angrebet skulle sættes ind, knækkede hjulophænget på Camaro’en og Jan Magnussen og Robin Liddell måtte se en næsten sikker sejr forsvinde ud i den blå luft.

”Det var drønærgerligt” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Det så ud til, at BMW’en havde den bedste fart over løbet, men da de valgte ikke at gå ind og skifte dæk til sidst og vi i stedet gjorde, så det ud til, at vi havde lavet det helt rigtig træk. Det viste sig også hurtigt, at vi havde fordelen, men vi nåede aldrig forbi Bill (Auberlen – red.), før hjulophænget knækkede. Vi ved endnu ikke, hvad der var årsagen til det knækkede. Der er meget kontakt mellem bilerne i Grand-Am, men vi synes ikke, at der på noget tidspunkt har været så hård kontakt, at det skulle medføre et knækket ophæng. Men det undersøger teamet og så må vi sørge for, det aldrig sker igen”.

Næste opgave for Jan Magnussen bliver 12-timers løbet på Sebring, den første afdeling af den Amerikanske Le Mans Serie. Her stiller Jan Magnussen til start for Corvette Racing i GT klassen, hvor der er lagt op til et hårdt og tæt løb i et flot felt af sportsvogne.
Der er foreløbig 15 GT biler tilmeldt med biler fra Porsche, Ferrari, Ford, Jaguar, Lamborghini og Panoz.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Robin Liddell
  • Stevenson Motorsports
  • Homestead
  • 05/03/11 - Homestead - Grand Am
  •      ASETEK SIMSPORTS