Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Måske flyttes finale løbet i Las Vegas

IndyCar
Series  

12/03/11 

- for at give flere muligheden for at deltage!
Der er tidligere blevet udsat en ekstra præmie til IndyCar Series mesterskabets finale løb på Las Vegas Motor Speedway - en præmie på fem millioner Dollars, hvis det er en gæste kører der vinder løbet.
Med gæste kører menes der en kører der ikke har deltaget i serien i indeværende sæson, hvilket igen betyder at eventuelle deltager skal hentes fra de øvrige topklasser inden for motorsportsverdenen, og det er her problemerne opstår.
 

Finale løbet på Las Vegas Motor Speedway køres nemlig samme weekend som der køres både NASCAR på Charlotte banen, samt Formel 1 Korea og Moto GP i Australien.

Det har nu fået IndyCar Series arrangøren Randy Bernard til at overveje om løvet i spillebyen skal flyttes væk fra weekenden omkring den 16. oktober, så flere eventuelt interesserede kørere ville have en chance for at deltage, og ikke mindst kæmpe med om de fem millioner Dollars!

For at forberede 'gæstekørerne' bedst muligt til løbet på ovalbanen i Las Vegas, planlægger Randy Bernard nogle specielle testdage forud for løbet, kun for disse kørere.

Flere kørere har allerede vist interesse for løbet, bland dem den tidligere Champ Car World Series mester, Indianapolis 500 vinder og tidligere Formel 1 kører Juan Pablo Montoya, der nu deltager i NASCAR Sprint Cup mesterskabet, og som derfor en af de kørere der har svært ved også at nå at deltage i "The five million race" i Las Vegas. For ham vil en flytning af datoen være yderst velkommen.

En anden kører der har meddelt at han finder deltagelsen i løbet interessant, og som vil forsøge at få en plads i feltet, er en af Champ Car, IndyCar Series, Formel 1 og Le Mans gamle helte - amerikaneren Mario Andretti.
Skønt Mario Andrette nu er blevet 71 år gammel, føler han sig fuldt i stand til at deltage i løbet, og henviser i øvrigt til at skuespilleren, teamchefen og køreren Paul Newman havde en tilsvarende alder da han deltog i Le Mans 24-timers løbet, samt at Newman var 80 år da han kørte sit sidste 24-timers løb på Daytona International Speedway!

Kommer Mario Andretti til start i løbet, bliver der tre generationer Andretti repræsenteret ved arrangementet, idet hans søn Michael Andretti nu er teamchef for Andretti Autosport, hvor barnebarnet Marco Andretti er kører.
Det er dog Mario Andretti's plan at de alle tre skal køre i løbet, og han er sikker på at han kan skaffe den nødvendige kapital og racerbiler til det.

Udover denne 'gimmick' med de fem millioner Dollars til en 'gæstekører', hvis han vinder løbet, er det også det sidste IndyCar Series løb der køres under de nuværende regler. Så også på den måde bliver løbet historisk, og derfor også lidt ekstra værd for vinderen.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Juan Pablo Montoya
  • Marco Andretti
  • Andretti Autosport
  • Las Vegas
  • Nye tiltag i IndyCar Series
  •