Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Rally Championship

Rally Mexico - torsdag

WRC 
04/03/11 

World Rally ChampionshipI går startede Rally Mexico 2011, og for vinderen af den første specialprøve - Citroën køreren Petter Solberg fra Norge - fik dagen ellers en lidt uheldig start.
På shakedown prøven der lå forud for den første specielprøve, beskadigede Petter Solberg styretøjet på sin Citroën DS3, da noterne ikke stemte sammen med de faktiske forhols på strækningen.
 

Citroën'en blev dog klar til den første specialprøve - den 1, 5 kilometer lange Guanajuato Super Special - her kørte Petter Solberg rundt i tiden 0:53,2, hvilket viste sig at være 0,2 og 0,5 sekund hurtigere end mærkekollegaerne Sebastien Loeb og Sebastien Ogier der besatte 2. og 3. pladserne.

På de næste 7 pladser blev indtaget af Ford kørere, med de to finske kørere Jari-Matti Latvala og Mikko Hirvonen som de hurtigste af dem.

Amerikaneren Ken Block fra Monster Ford teamet var nok en af dem de mange fremmødte tilskuere, og dem var der rigtig mange af, havde håbet på at se på denne specialprøve, var så uheldig at få elektriske problemer allerede inden han kom frem til start.
På grund af at Ken Block ikke gennemførte dagens Super Special. starten han fredagens kørsler med en 10 minutters tidsstraf i bagagen!

En anden topkører der kunne trække publikum til, var den tidligere Formel 1 verdensmester Kimi Raikkonen fra Finland, men han stiller slet ikke op i dette løb.

Top 10 på SS1:

Pl. Kører Team Mærke Tid
1 Petter Solberg Solberg Citroën 53.2
2 Sebastien Loeb Citroën Total Citroën + 0.2
3 Sebastien Ogier Citroën Total Citroën + 0.5
4 Jari-Matti Latvala Ford Ford + 1.2
5 Mikko Hirvonen Ford Ford + 1.6
6 Federico Villagra Munchi's Ford + 2.3
7 Matthew Wilson Stobart Ford + 2.7
- Evgeny Novikov Stobart Ford + 2.7
9 Mads Østberg Stobart Ford + 2.8
10 Nasser Al-Attiyah Barwa Ford + 3.5

Top 3 i SWRC klassen:

Pl. Kører Kl. Mærke Tid
1 Nasser Al-Attiyah S2000 Ford Fiesta 0:56,7
2 Martin Prokop S2000 Ford Fiesta + 01,2
3 Juho Hanninen S2000 Skoda Fabia + 01,7

Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Petter Solberg
  • Sebastien Loeb
  • Sebastien Ogier
  • Mexico
  • 06/03/11 - Mexico - WRC - FIA VM
  •