Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ikke udbredt tilfredshed med Pirelli dækkene

Formel 1 
03/03/11 

Efter de første af årets testrunder begynder der at tegne sig et billede af hvordan de nye Pirelli dæk virker og arbejder. Langt fra alle er lige tilfredse med Pirelli dækkene.
Flere kørere udtrykker en vis bekymring over det pludselige og til tider meget hurtige dækslid man har observeret under de hidtil afholdte tests. Giver det flere pitstops end først antaget?
 

Det kan blive en problematisk første del af sæsonen, hvis man skal tro flere af kørerne i Formel 1. Årsagen til den fælles bekymring og for så vidt også udbredte kritik, er de nye Pirelli dæk. En ting er hvad man har været vant til i de seneste sæsoner, men nu kommer et nyt dæk der er sammensat med en hel anden opbygning.

Fernando Alonso fra Ferrari teamet, udtrykker stor bekymring, både vegne af sig selv men også de andre topteams, som har gjort sig de samme erfaringer.

"Udfra det vi har set indtil nu, så er dæksliddet meget markant, hvilket betyder at vi vil få et stort antal løb med flere pitstops. Det er jeg ikke særlig begejstret for, for det skaber en øget uvished især hos de stærkeste teams. Situationen er dog ens for alle, og det bliver endnu mere vigtig at være den hurtigste, for jeg tror ikke at nogen kan klare sig med et pitstop mindre end de andre."

Sebastian Vettel er på linie med Fernando Alonso idet han bemærker at efter 15 - 17 omgange, så kommer nedslidningen meget hurtigt. Han bemærker også at nedslidningen kommer efter et vist antal omgange uanset hvordan køreren behandler dækkene.

Denne erfaring er Adrian Sutil fuldt ud enig med Sebastian Vettel om. Han siger at man højest kan tjene 1 omgang ved at skåne dækkene og tilføjer at der bliver travlt i pittene på stort set samme tid. Adrian Sutil pointerer også at det giver problemer i forhold til de frie test- og træningssesioner. Han mener at man praktisk talt ikke får noget ud af dette testarbejde. Dækkene kan ikke holde til forløbet.

Dons

Læs mere om:
  • Adrian Sutil
  • Fernando Alonso
  • Sebastian Vettel
  •