Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Speederen i bund i Syditalien

Go Kart 
03/03/11 

Så er sæsonen for alvor i gang for Jacob Nørtoft, der var hurtigste dansker i årets første afdeling af WSK Masters - men tabte fornem placering i finalen.
Det er stadig koldt, blæsende og minusgrader i Danmark - men under sydligere himmelstrøg stiger graderne - og motorsportssæsonen er for alvor begyndt.
 

Således var 17 årige Jacob Nørtoft på banen i La Conca i Syditalien i weekenden. Her tog han hul på det første løb i en sæson med hele tre løbsserier. Èn af dem er WSK Masters. Et løb over fem afdelinger fra februar til september.

Sæsonen startede helt efter planen. Jacob var i træningen hurtigst i sin gruppe, både i regnvejr og i tørvejr og blev samlet 2'er på tiden. Det betød et favorabelt udgangspunkt til alle tre kvalheats, hvor Jacob Nørtoft for alvor måtte træde på speederen. I første heat startede han som nummer to, men blev kørt af banen. Han måtte derfor ned at smage på en 30. plads, men endte fantastisk som nummer fire i heatet.

- Jeg kørte virkelig, virkelig hurtigt. Var 8-9 tiendedele sekund hurtigere end de andre på banen, hvilket svarer til lysår i vores verden, smiler den 17 årige racerkører. De professionelle karts kan køre op mod 130 km/t. Dét - vel at mærke - på en bane, der ofte er kort og med flere efter hinanden skarpe sving.


(Foto: Anne Ristorp Kraufeldt)

I de næste to kvalheats startede Nørtoft i pole position og endte som 2'er i begge. Et udmærket udgangspunkt til prefinalen.

- Jeg startede 3'er i prefinalen, men lige efter start kørte en anden kart ind i mig. Alligevel beholdt jeg 3. pladsen, siger Nørtoft, der kunne glæde sig over masser af fart i karten i sæsonens første løb.

Desværre blev resultatet ikke så godt, som der var udsigt til over weekenden. I finalen kom de tændte racerkører igen i karambolage.

- Jeg får et skub som den første. Og inden jeg ved af det, er jeg blevet kørt af banen, og der holder en go-kart ovenpå mig. Dér var det ligesom ligegyldigt. Jeg kom i mål som 17'er, siger Nørtoft, der ærgrer sig over, at de gode takter ikke blev kørt til ende men glæder sig over, at han var bedste dansker på tiden.

- Følelsen for sæsonen er rigtig god. Nu er vi i gang, og jeg er hele tiden med oppe i front...

I næste uge drager Nørtoft til Sarno i Italien, hvor 1. afdeling af det prestigefulde WSK Euro starter. Det var i dette løb, Nørtoft fik bronze i sidste sæson.

Oprindeligt var WSK Masters ment som en "lillebror" til WSK Euro. Men i år kører alle de store hold begge serier. Konkurrencen er derfor skarp. Interesserede kan i øvrigt følge Jacob Nørtofts bedrifter i WSK direkte på WSK's web site den 12. og 13. marts.

Anne Ristorp Kraufeldt


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  • La Conca
  •