Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Prix 3

Så går det løs igen i GP3 serien

Grand Prix 3 
28/02/11 

Grand Prix 3 serien indleder i denne uge sæsonen med en serie på i alt 8 testdage, der afvikles på 3 europæiske baner i løbet af de næste 6 uger.
De første 2 testdage køres 3. og 4. marts på Paul Ricard banen i det varme syd Frankrig.
Herefter køres 2 x 3 dages testsessioner på henholdsvis Silverstone sidst i marts, og Circuit de Catalunya banen i Barcelona midt i april.
 

Mange af sæderne i det 30 mand store felt er allerede bekræftede, men som i andre serier, er der dog stadig åbne pladser hos flere teams.
Der er en del særdeles kompetente kørere i kamp om at komme med i GP3 feltet, der i sin første sæson havde stor succes og, når ses bort fra ”the usual suspects” i top 3, bød på mange spændende og dramatiske løb.

Michael Christensen, som med norsk management og internationale investorer, er det danske håb i serien, testede i efteråret med stor succes hos 3 forskellige teams.
Hos både Status GP, Art GP og sin arbejdsgiver i 2010, MW Arden, var Michael Christensen konstant med helt i toppen af feltet. Trods de noget blandede erfaringer fra MW Arden, der havde en uventet dårlig første sæson i GP3, går Michael dog alligevel til den nye sæson som en af seriens mesterskabs favoritter, og hans evner vil være efterspurgte hos de teams, der har ansat nye, grønne GP3 kørere til 2011.
Det ser dog efterhånden uventet vanskeligt ud for Michael Christensen, idet de fleste af de kendte teams, nu har ”lukket for tilmelding”, da deres sæder er besat med (måske bedre betalende?) kørere.

Så hvor Michael Christensen skal køre er desværre endnu usikkert. Det bliver dog ikke hos et af de 3 teams, han testede for i efteråret. Kun hos Status GP, er den sidste plads ikke bekræftet. Men med foreløbig en brite og en portugiser som kørere, og hovedsageligt russiske investorer i dette team, må det forudses, at den 3. kører bliver en russer.

Der er nok ikke megen tvivl om, at Michael Christensens bagland arbejder hårdt på at få et sæde til ham hos et bedre hold i år, hvor det uanset hvilket team, han skal køre for, må anses at en god sæson 2011 er meget vigtig for hans fortsatte internationale motorsportskarriere.
Et bud på et sæde kunne være RSC Mücke Teamet, som Michael kørte Formel BMW hos i 2009. Ifølge teamchef Peter Mücke har de stadig et sæde åbent, men flere seriøse kandidater er i bud på pladsen.

Testdagene i Syd Frankrig giver os måske de første indikationer af, hvilket team Michael Christensen ender hos.

Søren Christensen

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • ART Grand Prix
  • MW Arden
  • Mücke Motorsport
  • Status Grand Prix
  •