Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

Katherine Legge på vej til IndyCar Series

IndyCar
Series  

28/02/11 

Efter tre sæsoner i det tyske DTM mesterskab er 30 årige Katherine Legge nu tilbage for at fortsætte sin motorsportskarriere i Amerika, og hun har sigtet stillet ind på IndyCar Series.
Inden Katherine Legge startede i DTM serien, havde hun en en længere karriere inden for forskellige formel 1 klasser, lige fra Formel Ford til Champ Car World Series.
 

Katherine Legge der er født i England blev i 2000 den første kvindelige kører der placerede sig på pole position i British Formula Ford Zetec løb.
I 2002, mens hun kørte Formel Renault 2000, satte hun pole position tiden på Oulton Park, og slog samtidig Kimi Raikkonen's banerekord!

Mens hun i 2005 deltog i Toyota Atlantic mesterskabet, kørte hun også en enkelt Formel 1 test for Minardi teamet.
I Toyota Atlantic mesterskabet blev hun blev hun den første kvindelige kører der vandt et løb i de 'bedre' formel klasser i Amerika - rent faktisk blev det til tre sejre den sæson.

Året efter, i 2006, blev Katherine Legge den første kvinde med en fuld sæsonkontrakt i Champ Car World Series mesterskabet, lige som hun blev den første kvinder der havde ført et løb i serien.

De sidste tre sæsoner er som nævnt foregået i lukkede biler, Audi A4 modeller i DTM serien, hvor hun har kørt for Futurecom TME, Abt Lady Power og Team Rosberg, trods stabil kørsel i DTM serien, er det aldrig blevet til det store gennembrud i 'tin-top' bilerne.

Derfor er Katherine Legge flyttede Katherine Legge allerede sidste år tilbage til Amerika, og hun forhandler i øjeblikket med flere teams i IndyCar Series om en kontrakt for den kommende sæson.
Og det begynder at haste lidt, for 2011 sæsonen starter sidst i marts måned, med gadeløbet i St. Petersburg.

I DTM serien er Katherine Legge blevet erstattet at endnu en kvindelig kører i Audi lejre, det er Rahel Frey der blandt andet deltog i Le Mans 24-timers løbet sidste år i en Ford GT40 - i øvrigt på et rent pige hold.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Katherine Legge
  • Rahel Frey
  •