Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Træf

Johan Jokinen på Aarhus Racing Show

Træf 
22/02/11 

Byens hurtigste mand er på anparter i Ridehuset
I forbindelse med Aarhus Racing Show i Ridehallen 25.-27. februar 2011 får aarhusianerne nu mulighed for at møde en af byens nyeste – og hurtigste – borgere. Racingtalentet Johan Jokinen er flyttet til Aarhus, og alle har nu mulighed for at få del i hans drøm om et sæde hos et team i en af motorsportens store klasser.
Nu får aarhusianerne mulighed for at møde et af Europas største racersportstalenter. Man kan få en snak med Johan til Aarhus Racing Show, som afholdes i Ridehallen i Aarhus d. 25-27 februar og høre mere om hans karriere samt om muligheden for at købe en anpart i ham.
 


(Foto: Emil Monty Freddie)
Den 20-årige Johan Jokinen har indtil nu kørt i Formel 2-serien i Europa med flere flotte resultater, og han har desuden kørt Euroseriens Formel 3 og Formel Renault 2.0. På dansk grund har Johan senest vundet mesterskabet i Peugeot Spider Cup 2010. Han tilhører Danmarks nye kuld af talentfulde kørere som fx Kevin Magnussen, Michael Christensen og Marco Sørensen, og er støttet af Team Danmark. Målet er Formel 1, DTM, WTCC eller Le Mans-serien, men vejen dertil kræver mere end blot talent. Penge betyder næsten mere end alt andet, når det handler om motorsport.

Johan Jokinen Racing ApS – køb en anpart i Johans drøm For at nå målet har Johan Jokinen og hans bagland udviklet et koncept, hvor alle kan få del i Johans drøm om et sæde i en af de store motorsportsklasser. Man vil fra 1. marts kunne købe en anpart i Johan Jokinen og dermed investere i dansk motorsports fremtid.
"Ved at købe anparter i Johan Jokinen Racing ApS støtter man min drøm om en karriere i international motorsport. Det er en dyr sport, og hverken jeg eller min familie har længere råd til det på egen hånd", fortæller Johan Jokinen. Anparterne tilbagebetales med op til 3 gange den dag det lykkes Johan Jokinen at få et betalt sæde i f.eks. Formel 1, DTM, WTCC eller Le Mans- serien.
"Men det umiddelbare mål er at skaffe penge nok til at få mig i et Formel 2-sæde i 2011. Det er et af de bedste udstillingsvinduer i sporten, og de store teams holder skarpt øje med denne klasse", siger Johan.

Byens hurtigste mand
Johan er i sommer flyttet fra Italien til Aarhus for at være tæt på sine søskende, som alle bor i byen. Samtidig ser han også byen som en spændende mulighed for at opleve et nyt sted og ligeledes finde et nyt sponsormarked.
"Motorsporten har økonomisk trange kår i Danmark lige nu, og især på Sjælland er der stor kamp om sponsorkronerne. Jeg håber på at kunne repræsentere motorsporten i Århus med mindst lige så stor succes, som Casper Elgaard har gjort det de seneste år", fortæller Johan Jokinen.
Johan har gået på Falkonergårdens Gymnasiums Team Danmark-linje i København indtil nu, men passer i dag sine studier på VUC i Aarhus. Det er svært at leve af racing, så Johan tjener sine penge ved at køre som pizzabud. "Men her overholder jeg fartgrænserne til punkt og prikke", griner Johan.


(Foto: Emil Monty Freddie)

Fuld fart på siden barndommen
Johan startede med motorsport allerede som 10-årig og avancerede op gennem de forskellige gokart-klasser – og i sit sidste år som gokart-kører blev har nummer tre ved Europamesterskabet. Året efter, i 2007, vandt Johan det danske mesterskab i Formel Ford Junior Cup og blev da også kåret som årets motorsportstalent det år. Siden har Johan mest bevæget sig uden for landets grænser, hvor han har kørt Formel Renault 2.0, Formel 3 og Formel 2 på mange af de legendariske Formel 1-baner. I 2009 boede Johan i Italien, hvor han dagligt trænede på det berømte racerkørerakademi Formula Medicine sammen med Formel 1-stjerner såsom Jarno Trulli og Robert Kubica.

Olli H. Jokinen


Læs mere om:
  • Johan Jokinen
  •