Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Bliver Sebring 2011 det bedste nogensinde?

ALMS 
22/02/11 

American Le Mans SeriesDer har været kørt langdistance løb på Sebring siden 1952, og det er til og med 2010 blevet til 696 timers godt race.
Banen der køres på er en nedlagt flybase der hed MacDill Air Force Base navngivet efter Colonel Leslie MacDill, og som blev etableret i 1939. Basen har mest været brugt til at træne piloter i at flyve Boeing B-17 bombeflyet ved amerikanernes indtræden i 2. verdenskrig.
 

Efter den krig var det Boings nyere B-47 der også var fremtræden på basen frem til dens lukning som aktiv flybase.


(Foto: Motorsporten.dk)

Nå men nu skal det jo ikke kun være Sebrings historie det skal handle om, for om ikke så mange uger køres det traditionsrige 12 timers løb for 59. gang, og for første gang i mange år kommer 2011 udgaven til at indeholde rigtig mange biler, og det betyder forhåbentligt at sportscar racing for alvor er på vej ud af krisen.

Årets 12 timers løb på Sebring er som sædvanlig også startskuddet til American Le Mans Series , men i år er det også 1. løb i Intercontinental Le Mans Cup 2011, og derfor er der mange af de nye biler i alle klasser. Det forventes lige nu at start gridden bliver på omkring 60 biler og det er mig bekendt aldrig set før.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ALMS
  •