Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Rally

”Rallysporten skal ud til den brede befolkning”

Rally 
18/02/11 

Rallypromotor Karl-Åge Jensen har en klar vision for sin rolle i sporten
Dansk rallysport tager i 2011 hul på et helt nyt kapitel i sportens historie. For første gang nogensinde har Dansk Automobil Sports Union skrevet kontrakt med en promotor om at udvikle og fremme en af dansk bilsports store kernediscipliner. Promotoren kommer fra de aktives egne rækker, og han har en klar målsætning for de kommende tre år i dansk rallysport.
 

Dansk rallysport tager i 2011 hul på et helt nyt kapitel i sportens historie. For første gang nogensinde har Dansk Automobil Sports Union skrevet kontrakt med en promotor om at udvikle og fremme en af dansk bilsports store kernediscipliner. Promotoren kommer fra de aktives egne rækker, og han har en klar målsætning for de kommende tre år i dansk rallysport.

”Min klare vision er, at rallysporten skal ud til den brede befolkning, så hr. og fru Danmark også kender rallysporten og ved, hvem profilerne er,” siger Karl-Åge Jensen, Viborg.


Den nye promotor Karl-Åge Jensen vil have dansk rallysport ud til den brede befolkning.
(Foto: Morten Alstrup)

For mindre end fire måneder siden sluttede han sin aktive karriere med sit ottende Danmarksmesterskab. Nu står han i spidsen for Danish Rally Championship.

”Ideen til Danish Rally Championship har gradvist udviklet sig gennem de 25 år, hvor jeg har været aktiv, men jeg begyndte for alvor at arbejde med tanken i sommeren 2009, da jeg havde sat en dato for, hvornår jeg ville stoppe som aktiv. Vi afviklede så sidste år Danboring Rally som et testløb, og erfaringerne herfra har vi brugt i planlægningen af årets sæson,” siger den nye promotor.

Danish Rally Championship afvikles over seks tællende løb. Det første er Wikinger Rallye, der i slutningen af marts køres lige syd for grænsen, og herefter gæster den nye løbsserie ellers Juelsminde, Sønderborg, Slagelse og Bjerringbro, inden finalen køres ved Herning i forbindelse med den store biludstilling Biler for Alle i slutningen af oktober. De enkelte løb afvikles af de lokale motorklubber, mens Danish Rally Championship tager sig af den overordnede markedsføring og styring.

”Jeg vil kombinere min fortid som aktiv i sporten med min faglige baggrund indenfor underholdning til at skabe og udvikle et koncept, hvor jeg er sikker på, at vi kan få succes,” siger Karl-Åge Jensen. Han har en fortid som administrerende direktør for filmdistributionsselskabet Scanbox og var i mange år også med i ledelsen af den professionelle fodboldklub sin hjemby.

I sin nye rolle har han udvalgt fem konkrete fokusområder, der skal sikre successen.
”Danish Rally Championship skal have en organisation, der kan arbejde med rallysporten i dagligdagen,” siger han. ”Så skal vi have et kanongodt samarbejde med de klubber, som afvikler løbene og kan det håndværk til UG, ligesom vi skal sikre en klar forbedring af synligheden af rallysporten i medierne. De aktive skal opleve, at der sker en udvikling, og at der kommer ekstra fokus på deres sport, mens vi skal give vores samarbejdspartnere nogle oplevelser, som de tænker tilbage på med glæde og begejstring.”

Karl-Åge Jensen vil gøre en stor indsats for, at publikum og sponsorer kan komme tættere på rallysporten.

”Rally er en fascinerende sport, som mange mennesker reflekterer på og kan sætte sig ind i, og jeg mener, at man skal give samarbejdspartnere og publikum nogle oplevelser og events, som man slet ikke har udnyttet i Danmark,” siger han.

”Vi indfører et rallyshow fredag aften, hvor samarbejdspartnere får en køretur med en rallykører. Mange ved ikke, hvad rallysporten er, men så snart de stiger ud af bilen, vil de være gode ambassadører for sporten, og de ved så, hvad der kræves, når det lørdag går løs med hastighedsprøverne. Er du sponsor i en fodbold- eller ishockeyklub, så har du ikke mulighed for at være sammen med spillerne på banen, men det kan du her.”


Rallysporten kan give samarbejdspartnere og publikum nogle unikke oplevelser og events, mener den nye promotor. Samtidig skal tilskuerne lære de aktive at kende som her Anders Rygaard/Henrik Skott, Korsør/Sakskøbing.
(Foto: Morten Alstrup)

Hospitalitydelen med en sponsorlounge ser Karl-Åge Jensen også som en naturlig del af dansk rallysport i fremtiden – og her har rallysporten en klar fordel i forhold til de traditionelle boldspil.

”De fleste sponsorer har prøvet en fodboldkamp, der varer 90 minutter plus en halv time før og efter, men i rallysporten har man en hel dag med underholdning og oplevelser,” siger den nye rallypromotor.

Men han ved også, at det tager tid at udvikle den danske rallysport.
”Jeg ser dette her som en treårig udviklingsplan. I 2011 støber vi fundamentet, som vi bygger videre på i 2012, og så kan vi holde rejsegilde i 2013, hvor vi har arrangementer, der kan måle sig på europæisk topplan,” slår Karl-Åge Jensen fast.

Dansk Rally Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Karl-Åge Jensen
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
         ASETEK SIMSPORTS