Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel Ford - DK

Kører til Auto Tech Racing

Formel Ford - DK 
17/02/11 

Auto Tech Racing er særdeles glade for at kunne meddele at have solgt et sæde for denne sæson i den ene af deres to Formel Ford Zetec biler fra Aquila Racing Cars. Dette giver store muligheder for fremtidig forretning og aktivitet for teamet. Der er i øvrigt stadig mulighed for at komme til at køre i den anden Formel Ford Zetec, hvor Auto Tech Racing i øjeblikket er igang med at forhandle med tre potentielle kørere.
 

Imens de autoteknologstuderende modtager undervisning på Aarhus Tech, bliver der også brugt tid til at forberede de to Formel Ford Zetec biler til årets løbssæson. En sæson der virker til at bliver spændende med op til otte løbsweekender og deltagere, i både Duratec og Zetec klassen. Autoteknologerne, der deltager med deres team, Auto Tech Racing, har desuden endnu engang været med i optagelserne til Motor TV. Udsendelsen, som autoteknologernes værksted danner rammen om, bliver sendt på DK4 den 10. Marts kl. 18:30 og igen den 12. Marts kl. 15:30. Udsendelsen bliver vist ti gange i alt.

Hos et andet Formel Ford team, nemlig Egebart Motorsport, har man også gjort forberedelser til sæsonen. Her er der blevet investeret i nyt inventar og desuden er Egebarts værksted, ved Vejle fjord, blevet renoveret.
Man regner med en spændende sæson og mener at 14 – 16 biler per løb ikke vil være urealistisk.
Teamet ønsker at deltage med tre Formel Ford Duratec biler, hvoraf den ene ejes af veteranen Niels Ejner Rytter der også selv kører bilen. Derudover kører Per Egebarts søn, Jesper Egebart en af bilerne, selvom næsen er vendt mod det Britiske mesterskab efterhånden. Jesper håber på at kunne køre for det irske team Cliff Dempsey, hvis det kan lykkes at finde sponsorer.

Egebart kommer formodentlig også med en kører til den tredje Duratec. Teamet ejer også to Zetec biler, altså biler i samme klasse som de to biler Auto Tech Racing deltager med i år. Egebarts ene Duratec vil komme til at køre under team navnet, mens den anden vil blive udlejet eller solgt denne sæson.

Man regner med omkring seks Zetec biler deltager i årets sæson, hvilket kan betyde at hobbykørere samt gokartkørere, lettere kan få mulighed for at prøve at køre Formel Ford. Netop Zetec klassen er en mere økonomisk tilgængelig klasse. Den økonomiske krise, samt en satsning på eliten af kørerne frem for hobbykørere fra DASU’s side, har strammet grebet om Formel Ford, mener Per Egebart.
Per Egebart tilføjer at tiltag som Auto Tech Racing, hvor man for et forholdsvis lille beløb kan deltage i Formel Ford, er med til at hjælpe Formel Ford fremad igen. Det vil ifølge Per Egebart være muligt at se op til fem biler fra teamet på racerbanerne i år, dog ikke nødvendigvis til samtlige løb. Egebart Motorsport er støttet af de to Egebart autoværksteder i hhv. Fredericia og Børkop.

Auto Tech Racing
Peter Adamsen


Læs mere om:
  • Jesper K. Egebart
  • Niels-Ejnar Rytter
  • AutoTech Racing
  • Egebart Racing
  •